MónTerrassa
Una joia del modernisme a Terrassa, empastifada
  • CA

La Masia Freixa de Terrassa, una de les joies del modernisme arreu del territori català, ha aparegut aquest cap de setmana empastifada. Una lectora de Món Terrassa ha pogut captar una imatge de denúncia en què es pot veure una de les potes blanques imaculades de l’edifici patrimonial amb una pintada de color vermellós, o el que és el mateix, un grafit d’algun brètol que ha volgut deixar la seva signatura en un dels monuments més bells de la ciutat. Aquest mateix dissabte, també ens fèiem ressò de l’aparició d’una altra pintada en un dels edificis catalogats dins del patrimoni historicoartístic de la ciutat, el Teatre Principal. Doncs bé, ara li ha tocat el torn de la Masia, ubicada dins del Parc de Sant Jordi, al barri de Ca n’Aurell.

La Masia Freixa és un edifici d’inspiració gaudiniana que va ser construït per l’arquitecte Lluís Muncunill entre els anys 1905 i 1910 per encàrrec de l’industrial terrassenc Josep Freixa i Argemí, el qual va voler transformar la seva fàbrica en la residència familiar. Destaca pels seus perfils arrodonits, l’ús de l’arc parabòlic, les arts aplicades i el trencadís de vidre de la coberta. A més de ser un edifici que llueix a la vista, també té una funció social i ciutadana, ja que al seu interior s’hi pot trobar tant l’Oficina de Turisme de la ciutat, com també acull l’oficina de la Síndica de Greuges.

L’edifici, que va ser adaptat a principis del segle XX, és de planta rectangular i s’ofereix al visitant la possibilitat de comprendre el modernisme terrassenc tot descobrint-ne els orígens, l’evolució històrica, l’arquitectura i els usos i funcions que ha tingut al llarg del temps. S’organitzen visites guiades a les 12 h, de dilluns a diumenge, excepte els dies 1 i 6 de gener, 7, 8 i 9 de maig (Fira Modernista) i 25 i 26 de desembre.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marc a gener 24, 2022 | 05:16
    Marc gener 24, 2022 | 05:16
    A Sabadell ho tenen clar.Van patir aquest tipus de vandalisme i com el grafiti deixat es considera una signatura personal "Tag", una vegada identificat l'autor van usar tècnic caligràfic per imputar-lo tots els danys causats amb la seva signatura, que no érem pocs.Tolerància zero.
  2. Icona del comentari de: Anònim a gener 24, 2022 | 22:00
    Anònim gener 24, 2022 | 22:00
    Està molt bé que trobin qui ha estat El problema és que els fan després Si els fessin netejarlos amb la llengua pot ser no hi tornaríem més
  3. Icona del comentari de: Anònim a gener 25, 2022 | 09:43
    Anònim gener 25, 2022 | 09:43
    Es una vergüenza, a por el sin piedad y que le caiga todos los cargos posibles, es una vergüenza el poco respeto que tienen

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa