MónTerrassa
IV edició de la Cursa i passejada solidària per la lluita contra el Parkinson
  • CA
x
El cartell de la IV passejada i cursa solidària contra el Parkinson | AVAN

En el marc del Dia Mundial del Parkinson, AVAN organitza la IV Edició de la Cursa i Passejada solidària a Terrassa #JotambésócParkinson. Un esdeveniment esportiu però també solidari que té com a principal objectiu donar visibilitat a les persones afectades per la malaltia de Parkinson. L’any passat van participar 1.100 persones en aquesta activitat lúdica/esportiva.

En aquest sentit, seran els propis afectats els que inaugurin la passejada/cursa cadascú amb el ritme que pugui. Els acompanyaran tots aquells participants amants del running que vulguin solidaritzar-se amb aquesta causa de l’AVAN. La cita serà a Terrassa, el diumenge dia 14 d’abril a les 10 del matí a la plaça de la Cultura. Les inscripcions i recollida de dorsals es podran fer a la seu d’AVAN Terrassa amb antelació, el mateix dia de la cursa a partir de les 9 del matí a la Plaça de la Cultura o als comerços següents: Sports Kñera, Basic Factory i Associació BTT Bonaire de Terrassa.

El programa matinal inclou la cursa i passejada a les 10 h, sorteig de regals i actuacions de diferents grups i entitats fins a les 14 h.

Què és el Parkinson?

La Malaltia de Parkinson és una malaltia neurodegenerativa, és a dir, crònica i progressiva. Afecta el sistema nerviós central, concretament a les estructures del cervell encarregades del control i de la coordinació del moviment, així com del manteniment del to muscular i de la postura. Els principals símptomes són: tremolors, rigidesa muscular, lentitud o dificultats per iniciar el moviment i trastorns de l’equilibri. També hi ha qui té problemes de parla i de la veu.

Aquests símptomes no són permanents, apareixen i desapareixen, el que provoca en la persona afectada un sentiment de gran dependència i indefensió. Només el 70% de les persones afectades per Parkinson tremolen, caracteritzant-se per ser un símptoma de repòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa