MónTerrassa
Invisibles que viuen a Terrassa sota el pont de la riera
  • CA

Hi ha persones invisibles que viuen a Terrassa sota el pont de la rieraCada dia sortim al carrer i ens creuem amb uns quants de centenars o milers d’habitants. A algunes les coneixem, a altres no, però compartim amb ells aquesta gran ciutat. Una part d’aquests habitants passa desapercebuda, invisible als ulls de la resta.

Hem parlat amb Adbul, Josep C, amb Mònica i amb el seu marit. Abdul pentina cabells blancs i viu sota d’un pont. El seu matalàs, unes mantes i una ràdio, són totes les seves possessions. Tenia molta gana, molta. I fred. A les 4 de la tarda s’amagava sota les seves mantes. Li preguntem el perquè de la seva situació i ens explica que la vida és difícil per a una persona gran sense feina, però que la treballadora social li ha promès ajudar-lo. D’això ja fa temps.

Viure sota un pont/Javier Díaz

Es passa el dia al llit, i així s’oblida de la gana. Quan li vam oferir unes monedes per comprar-se un entrepà, se li va il·luminar la cara i es va aixecar per anar a buscar-lo.

A l’altra banda d’on viu l’Abdul, hi troem la petita tenda de campanya d’en Josep, i s’espanta. Li expliquem que estem fent un reportatge de fotos sobre la riera fent fotos i ens diu que ha sortit de la presó fa un any, i que no té casa. Té tres gossos, una gossa embarassada i un altre amb una enorme ferida a l’orella infectada. Li preguntem perquè és aquí i ens diu que li ofereixen anar a un alberg, però que allà no ho admeten amb animals. Els seus gossos són l’única família que té. A prop hi ha un gat, al qual també dóna menjar. Hi ha llaunes i pinso sec, aigua.. i un calaix amb roba on descansa el gat.

La seva única preocupació són els gossos. Demana que si algun veterinari el volgués ajudar, pagant a poc a poc, ell portaria l’animal al veterinari, però recorda que li demanen diners per avançat. El gos pateix, no deixa que el toquin. En Josep no ha menjat avui, i té el braç i la mà plens de ferides infectades.

L’hem de convèncer perquè vagi al servei d’ urgències. I deixem els gossos en una casa abandonada ja fa força anys, plena de brutícia i mig esfondrada perquè no l’ocupin. Pel camí, ens trobem la Mònica i el seu marit. És Malagueña, té 40 anys, rossa, baixeta, simpàtica, amb un somriure etern i embarassada de bessons. El seu marit és mecànic i cuiner, però va perdre la feina, després el pis… i avui se li acaben els 15 dies d’hostal que els que els ajuntaments donen a la gent que desnonen. Té por que li treguin els seus nens. Si el seu marit troba feina, aquesta ja no hi seria. Ens dona el seu número de telèfon, per si ens n’assabentem d’alguna cosa. No volen res gratis, només una oportunitat.

Al final, després de moltes trucades, portem en Josep a urgències. No ens deixen acompanyar-lo per ala pandèmia de covid. Josep surt després de ser atès i torna a estar al carrer, però ara content, algú l’ha escoltat i se sent bé. No està acostumat a ser visible.

Mútua de Terrasssa i especialment les recepcionistes d’Urgències van tenir una enorme paciència, perquè en Josep ha perdut la documentació i no recordava ni el DNI. Un Policia municipal va atendre’l i va buscar la manera de trobar allotjament (dificil, l’alberg no té telèfon i ja era molt tard).

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Peter a gener 27, 2022 | 15:13
    Peter gener 27, 2022 | 15:13
    Y otros con pagilla,pisos gratis,ayudas,comida.luz gas gratis, así va todo ...
  2. Icona del comentari de: Pere Andreu a gener 27, 2022 | 16:01
    Pere Andreu gener 27, 2022 | 16:01
    Yo conozco "personas" cobrando ayudas que no deberían. Estos son los que merecen ayudar.
  3. Icona del comentari de: Manoli Ortiz a gener 28, 2022 | 09:15
    Manoli Ortiz gener 28, 2022 | 09:15
    Espero que esta noticia sirva para que algunas personas con un poco de corazón los ayuden y no queden en una noticia o en el olvido.
  4. Icona del comentari de: Valenti a gener 28, 2022 | 09:18
    Valenti gener 28, 2022 | 09:18
    Y los funcionarios del departament cobrando 10.000,- euros sin ir a trabajar
  5. Icona del comentari de: Anònim a gener 28, 2022 | 14:48
    Anònim gener 28, 2022 | 14:48
    Es una pena que esta familia esté pasando por tanto dolor y con sus pobre animales ? ? ? veterinarios creo que se debería por un echo de verdad olvidar el dinero y alludar a estos pobres animales ? lo que estarán pasando es una pena por favor mundo hacer algo ?
  6. Icona del comentari de: Sara a gener 28, 2022 | 18:54
    Sara gener 28, 2022 | 18:54
    Ojalá que alguien los escuchen tendrian que aver veterinarios gratis para la gente que no tengan dinero y para esas gente que tú vieran un hogar gratis espero que tengáis suerte y que alguien los ayuden
  7. Icona del comentari de: Ricard Ramírez Martinez a gener 28, 2022 | 21:01
    Ricard Ramírez Martinez gener 28, 2022 | 21:01
    Es todo tan injusto,nadie vamos a hacer nada hasta que nos veamos en la misma situación?Pongámonos en la piel de esas personas y animales.Ayuntamiento haced algo ya!Esa gente no puede estar asi.Se pueden morir de frío o de hambre
  8. Icona del comentari de: Rosa M^ Morales a gener 28, 2022 | 21:03
    Rosa M^ Morales gener 28, 2022 | 21:03
    Aixó es vergonyos, i que l'asistenta social no fácil res. Deplorable
  9. Icona del comentari de: Anónimo a gener 29, 2022 | 08:14
    Anónimo gener 29, 2022 | 08:14
    Esto me destruye como ser humano, de verdad no se puede hacer nada para ayudar a estas personas y a otros muchos que seguramente estén en su misma situación?? Por no hablar de los animales que en muchas ocasiones son lo único que tenemos, tan agradecidos por lo poco o mucho que les des y el daño que les hacen algunas personas sin corazón. No entiendo a donde queremos llegar y que más nos hace falta para darnos cuenta de todo el mal que estamos haciendo al mundo y a nosotros mismos. Lo más triste que voy a leer hoy sin duda
  10. Icona del comentari de: Fins els ?? a gener 31, 2022 | 09:13
    Fins els ?? gener 31, 2022 | 09:13
    Que trist

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa