MónTerrassa
Activat l’Inuncat pel risc de xàfecs torrencials
  • CA

Activació de l’INUNCAT en Alerta. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avís per acumulació i per intensitat de pluja. El risc és baix però existeix-

Possibilitat de precipitació acumulada :Més de 100 mm en 24 hores

Grau de perill màxim: 1 en una escala de 6

A partir d’aquesta nit i especialment demà dilluns s’esperen precipitacions intenses principalment al litoral i prelitoral sud i centre.Demà ens veurem afectats per una massa d’aire molt humida i inestable que podrà deixar fins i tot xàfecs torrencials (més de 40 mm en 30 min). A més, l’acumulació de pluja podrà superar els 100 mm en 24 hores.

Predicció per dilluns

S’espera precipitació al terç sud fins a mig matí. A partir de llavors s’estendrà i afectarà altres punts del país, sobretot al litoral i prelitoral central, Camp de Tarragona i Catalunya Central. Serà d’intensitat moderada i sovint podrà anar acompanyada de tempesta i localment de calamarsa. Ara bé, localment podran ser d’intensitat forta o torrencial a les comarques avisades. S’acumularan quantitats poc abundants, localment abundants o molt abundants (més de 50 mm en 24 hores) al litoral i prelitoral sud i central. A més, al litoral sud no es descarta que localment s’acumulin quantitats extremadament abundants (més de 100 mm en 24 hores).

El cel estarà entre molt ennuvolat i cobert amb el creixement de nuvolades a la meitat sud, i mig o localment molt ennuvolat a la resta, excepte a punts del quadrant nord-occidental i a l’Empordà on quedarà serè o poc ennuvolat fins a migdia. Independentment, a partir del final del matí creixeran nuvolades a l’interior del terç nord on també quedarà el cel molt ennuvolat o cobert durant la tarda.

La temperatura mínima serà semblant. Mentre que la màxima serà semblant o lleugerament més baixa sobretot a la meitat est. La mínima es mourà entre els 8 i 12 ºC al Pirineu; entre 12 i 17 ºC al Prepirineu, depressió Central i litoral i prelitoral nord; entre 17 i 22 ºC a la resta del prelitoral; i entre 19 i 24 ºC a la resta del litoral. La màxima oscil·larà entre 20 i 25 ºC al Pirineu, Prepirineu i Catalunya Central; i entre 23 i 28 ºC a la resta del país, localment més altes a Ponent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa