MónTerrassa
Intersexual? Cis? No binari? Miki Nuñez t’explica les identitats de gènere

Intersexual? Cis? No binari? No sempre resulta fàcil saber tots aquells nous conceptes que van apareixent en relació a la identitat de gènere. Per això, el programa de Catalunya Ràdio El punt D: pòdcast, ofereix una bona manera d’entendre millor qui és qui i què és què. Ho fa d’una manera amena, clarificadora i entenedora per a tots els públics i compta amb la veu d’una persona reconeguda per a tothom: el cantant de Terrassa Miki Nuñez.

L’artista -que ha estat sempre un defensor del col·lectiu LGTBi i de l’amor lliure- ha estat escollit per posar llum sobre ombres a conceptes que sovint es confonen, com sexe biològic i gènere. En aquest capítol s’explica què és la identitat de gènere i perquè no té res a veure amb l’orientació sexual. Tota una paleta de colors més enllà de la concepció masculí i femení, o home i dona. Es pot ser home i dona a la vegada? O no voler-ne ser cap de les dues? Doncs sí.

La veu en off, personatges coneguts

“Identitat” és només un dels deu capítols de vint minuts que es poden gaudir a través de TV3 a la carta. En aquest pòdcast es parla de mites, estereotips, tabús… tot al voltant de la sexualitat. L’objectiu, tal com expliquen els seus creadors, és “divulgar i entretenir, tenint una òptica feminista i LGTBIQ+ inclusiva, i per això es conviden testimonis i professionals dels diversos àmbits per parlar amb rigor i conèixer diferents punts de vista.

Narrats en veu en off i diferent a cada entrega, en aquest capítol li ha tocat el torn a Miki Nuñez. Però no és l’única personalitat reconeguda que hi podem trobar. Cantants (Joan Dausà o Judit Neddermann.), actors i actrius (Elena Gadel), periodistes (Llucià Ferrer o Jair Dominguez) o mags (Mag Lari), entre d’altres, n’han estat convidats. Els temes són diversos, des de la masturbació a les pràctiques sexuals, del desig sexual a les fantasies, de la infidelitat a la virginitat… tots recollint preguntes claus per entendre la sexualitat d’una banera més sana i millor.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Sra. Jané a gener 04, 2023 | 23:08
  Sra. Jané gener 04, 2023 | 23:08
  A la gent, la gent de tota la vida, la major part de la població en un percentatge brutal, les persones que NO necessitàvem etiquetes, ara ens assenyalen com CIS. Si us plau, ja prou d'etiquetar les coses que no fa falta. Deixeu-nos en pau amb les vostres ximpleries. Dediqueu-vos a vosaltres, a saber qui sou, com sou, i com voleu que se us digui, i us ho respectarem, però a nosaltres deixeu-nos en pau. No ens transformeu, que no ens cal. No ens etiqueteu, que no hem canviat.
  • Icona del comentari de: Mati a gener 05, 2023 | 17:12
   Mati gener 05, 2023 | 17:12
   Pues yo pienso bastante como usted. Y además/también me informo. ¿Sabe la gente que actualmente un 80-85% de las personas que declaran sentirse del género contrario al asignado al nacer, son niñas de 10 a 14 años? ¿Y que la gran mayoría de ellas han sufrido abusos, bulling, acoso sexual, o están en un proceso depresivo, y que "gracias" a una serie de webs e influencers ven el "cambio de género" como una solución mágica a sus problemas? Por cierto, los expertos extraen de los datos la cuasi confirmación de que hay muchas más niñas que niños que experimentan la "disforia de género sobrevenida" (de un día para otro) por el hecho de que interpretan la situación social de la mujer como muy jodida. Por favor discúlpenme la palabra. Las niñas ven en la tele asesinatos machistas, violaciones en grupo, oyen sobre los sueldos inferiores, etc. No creerán ustedes que el aumento del 3000% en casos de disforia de género en los últimos 8 años (desde la ley de 2014) ha sido casualidad y que no hay detrás grandes instigadores e intereses, ¿verdad?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa