MónTerrassa
Intendent Flores: “Les sancions són la manera de reconduir conductes incorrectes”
  • CA
Antoni Flores, intendent de la Policia Municipal de Terrassa
Antoni Flores, intendent de la Policia Municipal de Terrassa | Rafel Casanova – BCF

!--akiadsense-->

Antoni Flores és l’intendent de la Policia Municipal de Terrassa. En temps de pandèmia, Món Terrassa l’ha entrevistat per saber què en pensa de tot el relacionat amb la Covid.

Com van aquests primers dies de Toc de Queda? La gent respon o es troben moltes persones voltant pels carrers?

La resposta fins al moment ha estat molt positiva i tenim molt poques incidències al respecte.

Quin tipus de gent és la que se salta el toc de queda? Hi ha excuses curioses?

Fins al moment, les persones denunciades donen un perfil d’haver estat denunciats anteriorment per conductes denunciables administrativament o penalment.

Sap si hi ha molts propietaris de gossos que els treuen a les 4 h de la matinada, l’horari permès?

Fins al moment no ho hem detectat.

S’ha parlat que s’incrementaran els efectius per controlar el toc de queda. Són noves incorporacions al cos o són agents reubicats?

És redistribució dels agents que tenim actualment. Les noves incorporacions es van fer al mes d’agost.

Hi ha “botellons” a l’Anella Verda (Can Candi, llac petit, Can Bonvilar). Existeixen més dificultats per controlar festes més enllà de la trama urbana?

La dificultat ve donada perquè no existeix el mateix control per part de la resta de la població, com si que succeeix a dins de la ciutat. Això motiva que hem d’actuar-hi d’ofici i no sempre és possible fer-ho com voldríem.

Sobre la situació de la pandèmia al cos. Hi ha hagut baixes? Hi ha prou efectius? En un primer moment també hi va haver queixes que no hi havia material de protecció pels agents, s’ha solucionat?

Hi hagut i hi ha baixes. Som una part més de la societat on vivim, i per tant això no ens diferència de la resta. Els agents tenen material de protecció des del primer dia que va començar la pandèmia.

Diferències entre la primera onada i la segona quant incompliment de les normes. S’estan trobant amb més dificultats ara? Hi ha més desobediència? En quins casos hi ha més incompliment?

Ara la gent té més consciència de les limitacions que hi ha. No tenim més dificultat, ara ja no ens ve de nou, ni per la ciutadania ni per nosaltres.

Hi ha queixes a les xarxes socials perquè es considera que les xifres de sancions per no dur mascareta són molt poques. En té alguna cosa a dir? Té xifres de les darreres setmanes?

Des del 16 d’octubre, data en què van començar les restriccions als establiments de restauració, fins ara, s’han interposat 432 propostes de denúncies. Treure conclusions si són poques o moltes és de difícil de valorar-ho hores d’ara.

Un dels col·lectius que més queixes estan generant són els joves, per les festes en parcs i places, per no portar mascaretes ni mantenir les distàncies. Com s’actua des de la Policia? Cal més pedagogia o només es pot resoldre amb l’amenaça de sancions?

Probablement és un dels col·lectius que incompleix més, raó per la qual cal fer servir més pedagogia, sens dubte, però sense deixar de banda les sancions. Les sancions no són cap amenaça, sinó la manera com les administracions públiques poden reconduir les conductes incorrectes.

Hi ha bars que se les empesquen totes per romandre oberts i els clients el que fan és demanar i situar-se just al davant, fins i tot muntant taules improvisades. Què s’ha de fer, amb els propietaris i amb els clients?

Tenint en compte que sovint el que fan és incomplir la norma, caldrà denunciar tant a propietaris com a clients. És que el que estem fent i seguirem fent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa