MónTerrassa
Volen convertir la plaça del Dr. Robert en un parc inclusiu
  • CA
Espai dedicat als infants dins del parc del Doctor Robert
Espai dedicat als infants dins del parc del Doctor Robert | J.M.O.

!--akiadsense-->

Marc Gijón ha impulsat una iniciativa dins dels Plans d’Acció Municipal (PAM) –partides dins del pressupost municipal que es destinen a propostes que ha fet la ciutadania-. L’actuació consistiria en dissenyar un nou parc inclusiu a l’actual plaça i parc del Dr. Robert, al barri del Centre (a tocar de l’Hospital MútuaTerrassa). Segons el jove egarenc la zona de joc actual “no contempla totes les capacitats diverses que tenim les persones”, i creu que és un bon moment per corregir aquest dèficit, tot coincidint amb la remodelació prevista amb la ZUAP.

Es tracta d’una idea que va sorgir dels alumnes de 3r de primària de l’escola Tecnos de Terrassa inspirats en una notícia difosa pel programa informatiu infantil Info-k. Els infants han pensat que caldria instal·lar-hi elements de joc diversos (gronxadors, fonts, tirolina, tobogans, circuits, túnels i balancins adaptats) però també espais per un ús de lleure i relax (zona de dibuix, taules sensorials, massatge, escacs i llibres).

La zona de passeig dins del parc del Doctor Robert
La zona de passeig dins del parc del Doctor Robert | J.M.O.

!--akiadsense-->

Així doncs, la proposta aniria dirigida a tota la ciutadania, i que fos adaptada a persones de totes les capacitats, edats i usos més diversos possibles. També es demana un espai reservat només per als infants amb materials per construir i amb supervisió intermitent. Gijón considera que malgrat que estigui instal·lat en ple centre beneficiaria a tot Terrassa ja que és una zona de trànsit de persones i amb acumulació d’escoles, centres mèdics i residències, a més de tenir el Parc de Vallparadís a tocar.

La plaça del Doctor Robert amb passeig Comte d'Egara
La plaça del Doctor Robert amb passeig Comte d’Egara | J.M.O.

!--akiadsense-->

Com donar-hi suport

Aquesta iniciativa perquè passi a la fase d’estudi ha d’aconseguir almenys 500 vots de suport. A dia d’avui sobrepassa per poc els 400 vots, essent la segona proposta amb més suports, només per darrere de la iniciativa de fer un parc infantil complet a cada districte. Es pot votar la proposta feta per Gijón clicant aquí. Per fer-ho cal ser major de 16 anys i estar empadronat a Terrassa, a més de registrar-se a la pàgina.

Fes un cop d’ull a totes les propostes del PAM clicant aquí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa