MónTerrassa
S’inicia el projecte de taxació dels terrenys del Vapor Ros de Terrassa
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat el projecte de taxació conjunta dels terrenys del Vapor Ros, destinats a equipaments en aquesta finca. La Junta de Govern va aprovar aquest divendres el projecte, que estarà en exposició pública durant un mes. Inclou la relació de béns i drets afectats pel desenvolupament de la modificació puntual del POUM d’aquest àmbit. 

Aquest és “un pas més per protegir i conservar la nau i les edificacions auxiliars del Vapor Ros perquè, en un futur, sigui un gran equipament cultural i cívic del centre de Terrassa i, així, contribuir a preservar els seus valors històrics i arquitectònics”, comunica l’Ajuntament. 

L’expropiació d’aquest àmbit és possible per la seva afectació prevista en la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), aprovada definitivament per la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona el passat 27 de setembre. Aquesta modificació defineix un àmbit d’expropiació que incorpora tres finques qualificades d’equipaments: les edificacions del complex fabril (7.292 m2) i els edificis del carrer del Portal Nou, número 11 (726 m2), i número 15 (2.182 m2). En total, 10.200 m2 de sostre.

El Vapor Ros vol convertir-se en un equipament cultural i cívic

La modificació puntual del POUM vol convertir el Vapor Ros en un gran equipament cultural i cívic. A més, contempla ampliar els usos terciaris i comercials de la planta baixa de la Casa Mariano Ros, situada a la cantonada dels carrers del Portal Nou i de l’Església, i els de la finca del carrer de l’Església, 15, mantenint, però, per a ambdues peces, l’ús d’equipament en les plantes pis.

Propietat de la Generalitat

L’àmbit del Vapor Ros és de titularitat pública, un cop la Generalitat va tramitar l’any 2020 l’acceptació de l’herència per part d’un particular que va deixar en aquesta administració com a hereva universal l’any 2016. Amb la modificació puntual del POUM es va assegurar que, tant la nau com les edificacions del carrer del Portal Nou 11 i 13 quedessin protegides de qualsevol iniciativa especulativa per garantir, així, l’interès públic i social de tot aquest sector. La Casa Mariano Ros, també afectada per aquest àmbit, és propietat de la Fundació Sant Llàtzer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa