MónTerrassa
S’inicia una nova fase d’obres a l’edifici del Condicionament Terrassenc

L’Ajuntament de Terrassa fa un pas més per convertir l’antic edifici industrial del Condicionament Terrassenc en un equipament sociocultural. Avui 21 d’abril s’inicia una nova fase d’obres a l’edifici que afecten parcialment la planta primera de l’edifici, concretament una part de la nau amb façana orientada al carrer del Canonge Rodó i al carrer de vianants de Joaquim Folguera. L’objectiu dels treballs que s’executaran és adequar l’espai de la primera planta com a equipament d’ús sociocultural. Segons està previst, les obres duraran set mesos i el pressupost total del projecte és de 610.384 euros.

La regidora de cultura, Rosa Boladeras, explica que es tracta d’unes actuacions molt importants “per poder donar un fort impuls al projecte i convertir el Condicionament en un autèntic equipament sociocultural de referència”. I ha afegit que “les actuacions que s’han iniciat ara suposaran la creació de nous espais que contribuiran a fer d’aquest espai un equipament obert a la ciutat i en el qual podran conviure el patrimoni, la cultura i les arts amb diferents iniciatives i activitats de valor social”.

Aquesta nova fase del projecte contempla adaptar les zones situades sota les cobertes noves com a espais polivalents i una gran zona diàfana per acollir possibles actuacions puntuals o activitats amb una capacitat màxima aproximada per a unes 500 persones. Les obres contemplen també la construcció dels banys necessaris, una zona de vestidor i un nou espai administratiu destinat com a seu o despatx de la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa.

També es milloraran les instal·lacions d’electricitat, megafonia, renovació d’aire i protecció contra incendis, i es duran a terme treballs de lampisteria, ventilació i sanejament dels nous lavabos i la instal·lació d’un parallamps per a la protecció de tot l’edifici. També es faran treballs per condicionar la porta de sortida de la zona del pati al passeig del Vint-i-dos de Juliol i s’eliminarà la coberta del moll de descàrrega.

L’anterior fase de les obres va consistir en l’adequació de la planta del soterrani com a magatzems, sales taller i la rehabilitació de diferents espais del recinte. Actualment, l’equipament ja disposa d’un búnquer insonoritzat per a assajos, l’escola de circ i un espai destinat als assajos de diferents entitats de cultura popular

Nou comentari

Comparteix