MónTerrassa
S’inicia una nova fase d’obres a l’edifici del Condicionament Terrassenc
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa fa un pas més per convertir l’antic edifici industrial del Condicionament Terrassenc en un equipament sociocultural. Avui 21 d’abril s’inicia una nova fase d’obres a l’edifici que afecten parcialment la planta primera de l’edifici, concretament una part de la nau amb façana orientada al carrer del Canonge Rodó i al carrer de vianants de Joaquim Folguera. L’objectiu dels treballs que s’executaran és adequar l’espai de la primera planta com a equipament d’ús sociocultural. Segons està previst, les obres duraran set mesos i el pressupost total del projecte és de 610.384 euros.

La regidora de cultura, Rosa Boladeras, explica que es tracta d’unes actuacions molt importants “per poder donar un fort impuls al projecte i convertir el Condicionament en un autèntic equipament sociocultural de referència”. I ha afegit que “les actuacions que s’han iniciat ara suposaran la creació de nous espais que contribuiran a fer d’aquest espai un equipament obert a la ciutat i en el qual podran conviure el patrimoni, la cultura i les arts amb diferents iniciatives i activitats de valor social”.

Aquesta nova fase del projecte contempla adaptar les zones situades sota les cobertes noves com a espais polivalents i una gran zona diàfana per acollir possibles actuacions puntuals o activitats amb una capacitat màxima aproximada per a unes 500 persones. Les obres contemplen també la construcció dels banys necessaris, una zona de vestidor i un nou espai administratiu destinat com a seu o despatx de la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa.

També es milloraran les instal·lacions d’electricitat, megafonia, renovació d’aire i protecció contra incendis, i es duran a terme treballs de lampisteria, ventilació i sanejament dels nous lavabos i la instal·lació d’un parallamps per a la protecció de tot l’edifici. També es faran treballs per condicionar la porta de sortida de la zona del pati al passeig del Vint-i-dos de Juliol i s’eliminarà la coberta del moll de descàrrega.

L’anterior fase de les obres va consistir en l’adequació de la planta del soterrani com a magatzems, sales taller i la rehabilitació de diferents espais del recinte. Actualment, l’equipament ja disposa d’un búnquer insonoritzat per a assajos, l’escola de circ i un espai destinat als assajos de diferents entitats de cultura popular

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa