MónTerrassa
“influencers” de Terrassa de tots els temps, en un mapa interactiu
  • CA

Una nova aplicació permet descobrir quins són els veritables influencers de Terrassa. Es tracta d’un mapa interactiu allotjat al web Mapbox, sota el nom de Notable People. El seu impulsor és un geògraf finlandès, Topi Tjukanov, que ha donat a conèixer la seva darrera obra amb la qual tothom pot xafardejar quines són les persones més reconegudes mundialment, segons cada territori.

“Sabies que Freddie Mercury va néixer a Zanzíbar i Barack Obama a Honolulu? Quina és la persona més famosa de la teva ciutat?”, va llençar en un missatge a Twitter el finlandès. I així ha començat la bogeria per saber-ho. Per fer-ho possible, l’autor ha utilitzat una base de dades creada per diverses investigadors -d’informació extreta de Wikipedia i Wikidata-, la qual va ser publicada a la revista Scientific Data al mes de juny. El mapa mostra tant persones que encara són vives com algunes de mortes, i es pot escollir per ciutat o per diferents barems (cultura, ciència, lideratge, esports i general).

Xavi Hernández, s’imposa a Terrassa

A Terrassa, tenim un guanyador ben clar: l’entrenador del FC Barcelona Xavi Hernández. El tècnic terrassenc s’imposa tant en el rànquing de la categoria “esports” com també en el “general”. En el rànquing mundial es troba en la posició 4539, una xifra molt elevada tenint en compte que s’hi poden trobar figures com Salvador Dalí, Leonardo Da Vinci, Juli Cèsar, Adolf Hitler, Donald Trump, Ghandi o Dalai Lama. Una gran varietat de personatges de tota mena.

Si anem a les altres categories destriades, trobem que en l’apartat de Cultura hi ha l’actor Jan Cornet (76283 posició general), el qual va guanyar un Goya al millor actor revelació pel seu paper com Vicente a la película de Pedro Almodóvar La piel que habito, i ha participat en diverses pel·lícules i sèries televisives.

En Ciència i Descobriments, trobem el sociòleg Salvador Cardús, en la posició 244729 global. En l’apartat de lideratge, un personatge molt important tot i que menys conegut pel públic general: Josep Oller i Roca, fundador del famosíssim cabaret Moulin Rouge, en la posició 118549.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa