MónTerrassa
Els infants del CMIAT lluiten contra el bullying amb un nou mural
  • CA

Un nou mural en contra del bullying s’exposa en una de les parets exteriors del Centre Cívic Municipal Avel·lí Estrenjer, a la plaça de la Cultura, per sensibilitzar i fer prendre consciència sobre l’assetjament. El mural ha estat dissenyat pels nens i nenes del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència de Terrassa (CMIAT) del Districte 5, amb la col·laboració de Majara Studio, amb l’objectiu de transmetre que “el bullying no podrà contra l’amistat”. Els joves han inaugurat aquest dimecres el nou mural en un acte obert a la ciutadania, on n’han explicat tots els detalls.

A principi de curs, els nens i nenes del CMIAT del Districte 5 van haver de decidir un tema per tractar al llarg de l’any: “Teníem clar que volíem parlar sobre el bullying, perquè és un tema que ens afecta a tots i totes de molt a prop, i no està molt tractat”, exposa un d’ells. I van decidir que “una manera molt divertida de fer-ho i que la gent jove ho pogués veure era fent un graffiti”.

Es van distribuir en petits grups, on cada un va dibuixar un disseny i va pensar una frase per acompanyar el mural. Posteriorment, es van reunir tots i van votar quin era el dibuix que més els hi agradava. Un cop van tenir el disseny, es van posar en contacte amb Majara Studio, qui va ajudar als infants a pintar el mural a la paret del Centre Cívic Municipal Avel·lí Estrenjer.

El CMIAT del Districte 5 dissenya un mural contra el bullying | Laura Gómez

“L’amistat no podrà contra el bullying”

Al mural s’hi poden veure dues mans agafades que simbolitzen com una persona intenta ajudar a aixecar-se a una altra que està al terra. A part del dibuix, els joves també havien d’escollir una frase, que en aquest cas va ser “L’amistat no podrà contra el bullying“. Addicionalment, també s’hi pot veure el lema “Stop Bullying”, on la paraula ‘bullying’ s’ha pintat amb unes gotes per simbolitzar que el bullying s’està “desfent”, ja que “volem que s’acabi”, exposen els joves. El color escollit va ser el vermell per “cridar l’atenció de les persones que passin per la zona i que es plantegin què estan fent malament”.

Els infants exposen que “estem molt contents de com ha quedat” i agraïts a Majara Studio per ajudar-los a pintar el dibuix. Els nens i nenes continuen reivindicant que “volem que se’ns escolti i volem canviar les coses dolentes de Terrassa”, en aquest cas, el bullying, que afecta a molts infants i adolescents de la ciutat.

Recta final per acomiadar el curs al CMIAT

La presentació d’aquest mural és una de les activitats emmarcades en la finalització de l’activitat del curs per als diferents districtes. Des del passat dia 1, els grups d’amics i amigues del Consell de cada districte estan organitzant les activitats finals, que representen la culminació de les sessions mensuals desenvolupades al llarg de tot el curs a cada districte, al voltant d’un determinat tema.

A l’igual que el Districte 5, els Districtes 1, 3, 6 i 7 també s’han centrat en el bullying, mentre que el Districte 2 ha optat per la pobresa i finalment el Districte 4 s’ha dedicat a l’accessibilitat. La tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida, Teresa Ciurana, va explicar que “deixar escollir els mateixos infants i adolescents ha demostrat la seva maduresa i capacitat. Tots tres són temes difícils però que cal abordar per progressar com a societat, i els amics i amigues del CMIAT han demostrat, com cada any, compromís i empenta”.

El Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència de Terrassa (CMIAT) celebrarà demà dia 17 de juny el Plenari de cloenda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa