MónTerrassa
El futur de Sofia de Borbó, totalment diferent del d’Elena i Cristina
  • CA

Sofia de Borbó fa avui 15 anys, un aniversari amb el que la filla petita de Felip VI i Letícia entra en l’adolescència. Això ha donat ales a molts experts en monarquia per analitzar quin ha de ser el seu paper a dins de la Casa Reial com a única germana de l’hereva de la corona espanyola. Fins ara, els seus pares han intentat tractar-les per igual. Ambdues han anat a la mateixa escola i està previst que rebin la mateixa educació, sobretot tenint en compte que en cas que li passés alguna cosa a Elionor, Sofia seria la futura reina -en cas que continués establert aquest règim molts més anys-.

“Fins que la princesa Elionor no doni a llum al futur hereu de la Corona, l’actual número dos en la línia successòria estarà lligada a la Casa Reial. Haurà de cobrir l’agenda oficial, haurà de ser formada a tots els efectes com a una possible cap d’Estat i, en cap cas, podrà treballar. Només en el cas que la successió estigui assegurada, la infanta tindria la llibertat d’optar per una vida independent”, diuen a Vanitatis.

L’historiador Dativo Salvia afegeix que Sofia també haurà de fer alguna estada a l’exèrcit, encara que és habitual que aquesta sigui de molta menys durada que la que farà la seva germana. El paper d’Elena i Cristina de Borbó no ha estat precisament exemplar, per la qual cosa és probable que des de la Casa Reial s’intenti educar Sofia de la manera que no es repeteixin els errors del passat.

Sofia de Grècia fa 15 anys - Europa Press
Sofia de Grècia fa 15 anys i molts parlen del seu futur | Europa Press

Cal recordar que Sofia pertanyerà a la família reial fins que es casi i, depèn de qui sigui la parella, podrà mantenir el vincle amb la Institució o no. En el que coincideixen tots els experts entrevistats és que el seu futur a mitjà termini serà molt diferent al de les tietes Elena i Cristina. Elles van tenir un paper molt més secundari, amb estudis molt diferents i buscant feina fora de la Casa Reial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa