MónTerrassa
Indignació pel tancament de l’oficina CaixaBank de la plaça del Triomf
  • CA

Una vintena de persones s’ha reunit aquest matí davant de l’oficina de CaixaBank de la Plaça del Triomf per denunciar-ne el seu tancament. La pluja no ha estat un impediment pels veïns i veïnes del barri que han volgut mostrar la seva indignació pel gran nombre de sucursals bancàries que han baixat la persiana els últims mesos a la ciutat, entre les quals ara s’hi suma la del seu barri. La concentració ha estat organitzada per l’Associació de Veïnes i Veïns de Sant Pere i ha comptat amb el suport de Moviment per unes Pensions Dignes i la Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa (FAVT).

Sota el lema “Nosaltres us vam rescatar, ara us heu de quedar”, els veïns i veïnes s’han concentrat sota els porxos del mercat de Sant Pere per protegir-se de la pluja, just davant de l’oficina bancària, on Asun Solé, de l’Associació de Veïnes i Veïns del barri, ha llegit un manifest. “Aquest fet no és una anomalia, sinó que forma part d’una estratègia de les entitats bancàries per a poc a poc anar retallant els serveis presencials”, citava el manifest.

Indignació pel tancament de l’oficina CaixaBank del Mercat del Triomf | Laura Gómez

També han exposat que “ens indigna veure com les mateixes entitats bancàries que vam haver de rescatar en 2008, ara decideixen de manera deliberada retallar tots aquells serveis presencials, empitjorant les condicions dels usuaris en benefici dels seus interessos particulars”. A més a més, l’associació ha denunciat que la fi dels serveis presencials afecta greument a la gent gran, “la gent que ha confiat a aquests bancs els estalvis de tota una vida i ara veuen com els donen l’esquena”.

Amb aquest tancament, els veïns i veïnes s’hauran de dirigir a les oficines de CaixaBank més properes al barri, com l’oficina de l’avinguda Abat Marcet o al carrer Bartina. L’entitat ha tornat a convocar una concentració pel proper dijous 28 d’abril a les 11:00h. Han volgut deixar clar que “no ens mantindrem de braços plegats” i que “no pararem fins a aconseguir que els bancs estiguin al servei de les veïnes i veïns dels nostres barris”.

Indignació pel tancament de l’oficina CaixaBank del Mercat del Triomf | Laura Gómez

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa