MónTerrassa
Impuls comarcal a dos projectes sobre la Covid de Mútua Terrassa i Parc Taulí
  • CA

El Consell Comarcal ha han formalitzat dos convenis de col·laboració amb les entitats Fundació Mútua de Terrassa per a la Docència i Recerca Biomèdica i Social i la Fundació Parc Taulí amb la finalitat de subvencionar amb 10.923 dos projectes destinats a la lluita contra la COVID-19 amb aplicació en l’àmbit sanitari. Aquests convenis són el resultats de l’acord del Ple comarcal del mes de maig que va aprovar destinar l’import resultant de les renúncies a l’assignació econòmica mensual dels grups comarcals PSC, ERC, Junts per Catalunya, En Comú Podem, Ciutadans, Tot per Terrassa i el PP a la investigació de la lluita contra la COVID-19.

Amb aquestes col·laboracions, el Consell Comarcal vol contribuir a la lluita contra els efectes de la pandèmia juntament amb les entitats del territori, així com al desplegament del Pla de Reconstrucció del Vallès Occidental que contempla, entre les seves mesures, l“Aposta per la innovació i el coneixement de la mà de les universitats i centres tecnològics”.

La Fundació Mútua de Terrassa per a la Docència i Recerca Biomèdica i Social porta a terme el projecte CoVIDCos –CoVIDCor. Aquest té com a objectiu crear eines, mitjançant Realitat Virtual Immersiva (RVI) i avalades per la evidencia científica, que permetin donar suport als professionals sanitaris així com una resposta ràpida, segura i eficaç en una situació de pandèmia. Contempla dos actuacions complementàries. Un mòdul formatiu en base a RVI per a la protecció dels professionals en el maneig de pacients amb Covid-19, aconseguint millorar el coneixement dels professional sanitaris en la col·locació i retirada de materials de protecció individual (EPIs). I un segon mòdul de suport per ajudar als professionals sanitaris que estan en contacte amb el COVID-19 a una millor gestió de les emocions en temps de crisi, disminuint el nivell d’activació de l’estrès i malestar emocional.

La Fundació Parc Taulí en col·laboració amb Leitat, porta a terme el projecte Respirador Leitat 1. Aquest té com a finalitat desenvolupar un respirador de fàcil fabricació en impressió 3D, fàcil muntatge i de característiques bàsiques per el seu ús, a fi de proveir el màxim d’unitats necessàries als hospitals fins disposar d’un respirador convencional. L’equip de desenvolupament d’aquest projecte està composat per enginyers de Leitat i personal clínic expert en ventilació mecànica del Parc Taulí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa