MónTerrassa
La implicació del comerç local, un puntal per a la Fira Modernista  
  • CA

La implicació del teixit comercial terrassenc és un dels puntals de l’èxit de la Fira Modernista. Al llarg de tot el cap de setmana, botiguers i botigueres de la ciutat es vesteixen d’època, decoren els establiments i els aparadors, i adeqüen la seva oferta al període modernista, tot amb l’objectiu de contribuir a fer d’aquesta fira un dels certàmens més exitosos de la ciutat. Segons han exposat alguns del establiments a Món Terrassa, la implicació del comerç en aquest tipus de certàmens és “bàsica i imprescindible”. 

La vestimenta d’època és una de les grans protagonistes de la Fira Modernista, i la botiga El Bagul de la Moda ho constata any rere any. És un establiment de roba de segona mà del barri de Ca n’Aurell que des del passat desembre no ha parat de rebre encàrrecs de vestimenta per l’edició d’enguany. “Portàvem dos anys de sequera, i aquest any s’ha agafat amb unes ganes increïbles”, explica la responsable del local Mercè Junyent, qui des de fa cinc mesos s’ha fet un fart de cosir i arreglar tot tipus de peces de roba. Fins i tot ha cosit a mà la brusa que duu el maniquí de l’entrada de la botiga que homenatja a la dona universitària, exposat per al XVII concurs d’ambientació de comerços i aparadors, seguint la línia de la temàtica d’enguany. Apunta que “els comerços hi tenim molt a dir i a fer. És molt bo que les botigues contribuïm i agafem un aire modernista. Tot això fa ciutat”.

Ambientació modernista a El Bagul de la Moda en homenatge a la dona modernista, al carrer Antoninus Pius 52 | Ajuntament de Terrassa

A dalt del carrer Sant Pere, Rosa Barrio, de la Perruqueria Rosa, reafirma que sense la implicació del comerç no hi hauria Fira Modernista. La decoració i ambientació de les botigues contribueixen a crear un ambient d’època que incita a sortir a passejar i recordar la ciutat de principis del segle XX, i és també un motiu per visitar Terrassa des d’arreu de Catalunya. Tots els petits detalls sumen per contribuir a fer ciutat, i per aquest motiu, l’establiment també decora el seu aparador i es vesteix d’època. 

Uns metres més amunt, al carrer Nou de Sant Pere, l’aparador de la botiga Biopompas també s’ha decorat amb elements modernistes i amb productes de neteja i sabons fets amb plantes. La responsable de la botiga Pilar Ureña s’involucra a totes les iniciatives que s’impulsen des de la ciutat, i la Fira Modernista no podia ser menys. Creu que és important col·laborar a totes les activitats que s’organitzin a Terrassa per tal que la ciutadania vegi que “el comerç no donem l’esquena a la ciutat”, i a més, afegeix que “ajuda a donar-nos visibilitat”. 

Aparador de l’establiment Biopompas, al carrer Nou de Sant Pere, 29 | Ajuntament de Terrassa

Els comerços més propers al punt neuràlgic de la ciutat durant el certamen, la Plaça Vella, també gaudeixen la fira amb una gran intensitat, no precisament per la quantitat de vendes, sinó per viure un cap de setmana amb un ambient diferent i festiu. El comerç fa d’aquesta fira una festa molt més viva, tal i com apunta Mireia Llonch, de la perfumeria Marfil, ubicada al carrer Gavatxons. La botiga s’ha sumat al concurs d’aparadors però també té molt èxit el “Joc de la Fira Modernista”, on els clients es poden endur un obsequi modernista si responen correctament unes preguntes sobre la vida, cultura i quotidianitat de l’època a la nostra ciutat.

Aparador de la perfumeria Marfil, al carrer Gavatxons 3 | Ajuntament de Terrassa

Singulars, guanyador del concurs d’ambientació de comerços

Finalment, l’establiment guanyador del XVII Concurs d’ambientació de comerços i aparadors ha estat la copisteria Singulars, situada a l’avinguda de Jacquard. La regidora de Comerç, Jennifer Ramírez, ha lliurat el premi aquest dimecres al matí. Des de la copisteria afirmen que “estem molt contestes” i que no esperaven guanyar el primer premi degut a l’alt nivell d’enguany. Al seu aparador s’hi pot veure un teler fet completament a mà que homenatja la indústria tèxtil de la ciutat. El segon premi ha estat per la farmàcia del Cacho, i el tercer premi se l’ha endut l’òptica i audiologia Cottet.

Guanyadors i guanyadores del concurs d’aparadors | Laura Gómez
Copisteria Singulars, comerç guanyadors del concurs d’aparadors | Ajuntament de Terrassa

Un patrimoni humà orgullós de la ciutat

Aquesta fira és un gran exemple per demostrar la implicació del comerç local per fer ciutat. La gran majoria de botigues i establiments participen en iniciatives -com el concurs d’aparadors o jocs educatius-, ambienten i decoren l’establiment, adapten l’oferta a l’època modernista, i es vesteixen de principis del segle XX. Tot per gaudir d’una de les festes més esperades a la ciutat, que sense la seva participació, no tindria aquest gran èxit. Amb aquesta implicació dels comerciants, s’exhibeix que Terrassa no només té un impressionant patrimoni modernista, sinó també patrimoni humà orgullós de la seva ciutat i de les seves tradicions.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa