MónTerrassa
FOTOS | El Cinema Imperial de Terrassa avança cap a súper de Bon Preu

Les obres per convertir un cinema en superermercat avancen a bon ritme. Bon Preu Esclat obrirà un supermercat a la ciutat, a la carretera de Matadepera, que se sumarà als que té el grup a l’avinguda de Tarradellas i al carrer del Portal Nou. L’empresa s’ha especialitzat a la ciutat egarenca en reutilitzar espais històrics. L’establiment de Tarradellas/Renfe se situa a l’antiga fàbrica Agut, i el del Portal Nou a la que va ser seu de la Caixa d’Estalvis de Terrassa. El nou va al famós Salón Imperial, a la carretera de Matadepera. Havia funcionat com a saló de festes i de grans banquets fins fa ben poc. Es tracta d’una remodelació en profunditat d’un gran espai amb aparcament soterrat inclòs al qual s’accedeix des del carrer de darrere (De la Llibertat).

Al Salón Imperial en principi s’hi feien balls, i a partir del 21 de setembre de 1946, data de reobertura del local, s’hi van començar a projectar pel·lícules de forma regular; primer d’estrena i, posteriorment, des de l’any 1951, de reestrena.

Històricament, la carretera tenia llocs d’esbarjo, com un petit teatre de varietés que antuvi havia estat la seu social dels Salistes a la barriada de Sant Pere, i que va transformar-se en el cinema Imperial que va tancar l’any 1985. Deu anys després respectant la seva estructura va remodelar-se com a restaurant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa