MónTerrassa
El 2020 en imatges: Mireia Comas de Terrassa puja el nivell

El Palau Robert acull l’exposició dels treballs guardonats amb el Premi Miravisions de Fotoperiodisme, una iniciativa del magazín digital LA MIRA que en aquesta primera edició ha reconegut els millors treballs fotoperiodístics de l’any 2020, amb l’objectiu de posar en valor la imatge com a element essencial per explicar històries d’interès periodístic.

L’exposició es va presentar inicialment al Complex Cultural de Juneda en el marc de la jornada Miravisions de fotoperiodisme, on el secretari de Difusió, Jofre Llombart, ja va anunciar que el mes de novembre es podria veure a  l’aparador de l’entrada del Palau Robert. S’hi estarà fins al 16 de gener de 2022. Les obres guardonades són les següents:

El primer premi de la Categoria Professional és per a Mireia Comas. El seu treball, publicat a La Directa, es titula Atrapats i recull la situació de dotze joves migrats que van conviure durant la pandèmia en una nau abandonada de Terrassa. El segon premi és per a Sergi Alcàzar, per Les morts de la covid publicat a El Nacional, i el tercer per a Marc Sanye, per la fotografia Maria publicada a El 9 Nou. A més a més, també s’atorguen dues mencions especials en la Categoria Professional, una per a Sergi Alcàzar per la seva obra Primera línia publicada a El Nacional i l’altra per a Jordi V. Pou, per El confinament impossible dels temporers publicada a El Periódico.

La fotògrafa Mireia Comas  | Cristóbal Castro
La fotògrafa Mireia Comas | Cristóbal Castro

En la Categoria Estudiants el primer guardonat ha estat Bernat Cedó, de l’Escola de Fotografia IEFC, per A porta tancada, un recull fotogràfic de com es va viure el confinament des de casa. El segon premi és per a David Rico de l’Escola de Fotografia IEFC per L’esport que va guanyar la covid i el tercer és per La soledat, de Lydia Medina, de l’Escola Groc. La menció especial de la Categoria Estudiants és per a Anna Lofi, estudiant del postgrau en fotoperiodisme de la UAB, pel treball fotogràfic Confinament de l’àvia.

En paraules del director de La Mira, Francesc Canosa, aquest premi vol fer un reconeixement als professionals del fotoperiodisme però, en especial, també als estudiants, ja que “són el futur”. “És important perquè consumim moltes imatges i ens interessa molt l’aposta per la pedrera, perquè els joves són els fotoperiodistes del demà”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa