MónTerrassa
Humana recupera a Terrassa 4 tones de tèxtil per donar-li una nova vida
  • CA

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 403 tones de tèxtil (roba, calçat, complements i tèxtil de la llar) usat a la comarca del Vallès Occidental durant el primer semestre del 2021. La recollida selectiva de residu tèxtil representa una lleugera disminució respecte els primers sis mesos de l’any passat (412 tones). Les 403 tones equivalen a 1,8 milions de peces de roba que seran reutilitzades o reciclades i en veuran perllongat el cicle de vida útil.

Com ressalten des de l’entitat, aquesta gestió implica un doble benefici: ambiental perquè en redueix la generació de residus i evita que acabin en un abocador. La recuperació del residu tèxtil durant el primer semestre representa un estalvi de 1.278 tones de CO 2 no emeses a l’atmosfera. I també social ja que per cada 30 mil kg de tèxtil recollit es genera un lloc de treball. A més, els recursos que se n’obtenen es destinen a iniciatives socials: després de més de tres dècades d’activitat, tres milions de persones s’han vist beneficiades dels programes de desenvolupament que Humana du a terme als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals; són projectes centrats en la formació de professors de primària, l’impuls de l’agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA, entre altres accions.

Per municipis, l’entitat sense ànim de lucre ha recollit més roba a:
– Sant Cugat del Vallès 80,3 tones
– Rubí 66 tones
– Terrassa 4 tones
– Ullastrell 3,8 tones

“Quan aprofitem al màxim el residu tèxtil en donar-li una segona vida, convertim aquest residu en un recurs i li donem una finalitat social”, afirma Àgata Soler-roig, responsable de l’àrea de Recollida d’Humana a Catalunya, “els articles que es recuperen són un actiu que, gestionats acuradament, es converteixen en motor d’ocupació i de generador de fons per a la cooperació al desenvolupament a l’hemisferi Sud i de suport local al nostre país. Per tot plegat, estem molt agraïts a la ciutadania per la seva solidaritat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa