MónTerrassa
Coneixes la història del Pont del Passeig de Terrassa
Coneixes la història del Pont del Passeig de Terrassa. Un dels més antics i avui un dels més importants de la ciutat pel volum de trànsit i de gent que l’utilitza cada dia i per la seva propietat de gran eix de connnexió est-oest de la capital del Vallès Occidental.

La carretera de Terrassa a Sentmenat

Arran de portar-se a terme el projecte de continuació de la carretera de Terrassa a Sentmenat, els seus promotors basquejaren el pas, per salvar el torrent de Vallparadís, pel pont de Sant Pere, únic viaducte existent que salvava l’esmentada via d’aigua. Però van haver de desistir de la seva utilitat perquè semblava que estava en estat ruïnós.

Van fer servir d’excusa l’estat ruïnós del pont de Sant Pere

Els regidors Josep Mauri i Pere Bosch, entre d’altres, van fer servir d’excusa l’estat ruïnós del pont de Sant Pere per proposar la desviació de la projectada trajectòria de la nova carretera que es volia construir entre Terrassa i Sentmenat.

Si més no, la realitat d’aquesta maniobra eren qüestions polítiques i d’especulació. Es volia provocar la defecció del poble de Sant Pere de les rutes generals i, per altra banda, hi entraven interessos econòmics; des de l’any 1830 les terres de la Quadra de Vallparadís havien estat agregades al terme de Terrassa i la família Maurí era propietària del castell i de les terres des del torrent de Vallparadís al torrent de les Ànimes situat davant de l’actual Escola Industrial, és per això que es proposà el pas de la nova carretera per les seves terres, entre altres, salvant el torrent amb la construcció de un nou pont enfront del Passeig com a alternativa al de Sant Pere.

Entre els fest curiosos a destacar hi ha que a finals dekls anys 80 i principis dels 9o s’hi havia arribat a practicar puenting, al bell mig de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix