MónTerrassa
Hisenda pot reclamar a Terrassa 650.000 euros l’any pel transport públic
  • CA

Alguns dels operadors de transport públic de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Públic (Amtu) ja estan sent inspeccionats per l’Agència Tributària espanyola que els reclama el 10% en concepte d’IVA de les aportacions que les administracions públiques realitzen per la prestació del servei de transport. L’Amtu explica que fins ara aquestes aportacions estaven exemptes d’IVA i que ha estat a partir de la reforma de la Llei de l’IVA que va entrar en vigor l’1 de gener del 2015 que l’Agència Tributària interpreta que aquestes aportacions han d’estar carregades amb el 10% de l’IVA. L’Amtu adverteix que l’impacte de la mesura en el conjunt dels operadors suposa 3,5 milions d’euros i que podria obligar als operadors a traslladar aquest cost addicional als usuaris amb un increment del preu del bitllet.

Per l’Amtu aquesta nova càrrega impositiva, inexistent fins ara, es vol aplicar sobre les quantitats que els ajuntaments aporten a les empreses de transport de viatgers per garantir el servei, la seva qualitat i eficiència. L’Amtu adverteix que els 91 ens locals catalans, amb 41 milions de viatges urbans anuals ”es trobaran en una situació d’indefensió” per una normativa que comporta una sèrie de conseqüències ”directes i negatives” per al transport públic i el conjunt dels usuaris dels serveis.

L’impacte en el conjunt dels municipis associats a l’Amtu representaria, només en concepte de transport públic, un total addicional de més de 3,5 milions d’euros. En concret, per l’Ajuntament de Terrassa el pagament addicional suposaria uns 650.000 euros anuals, per a Sabadell uns 520.000 euros, per a Mataró, uns 360.000 anuals o per Sant Cugat uns 320.000 euros anuals.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: caesar a febrer 20, 2017 | 23:19
    caesar febrer 20, 2017 | 23:19
    DUI ya !!!!!!!!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa