MónTerrassa
Hermes, de l’IES Terrassa guanya el concurs de l’Agència Espacial Europea
  • CA

L’equip Hermes de l’Institut Terrassa guanya el concurs #CanSat, de l’Agència Espacial Europea, organitzada a Catalunya per l’ESEIAAT de la UPC amb el suport de Polítiques Digitals.

El concurs va tenir lloc a l’aeròdrom d’Igualada-Ódena

El concurs va tenir lloc a l’aeròdrom d’Igualada-Ódena el passat 7 de maig, al que van participar un centenar de joves entre 14 i 19 anys d’ESO, batxillerat i FP de 16 instituts catalans. El jurat ha votat avui pel millor projecte que representarà Catalunya a la final estatal a Granada el proper 26 de maig.

Consisteix a dissenyar, construir i llançar petits satèl·lits

El concurs CanSat consisteix a dissenyar, construir i llançar petits satèl·lits, de la mida d’una llauna de refresc i està impulsat a tota Europa per l’Oficina Europea per a l’Educació en l’Espai (ESERO) de l’Agència Espacial Europea (ESA).

Segons el jurat, el projecte de minisatàl.li conté un major nombre de virtuts tecnològiques i organitzatives.

Per tant, els estudiants de l’equip Hermes viatjaran a Granada per disputar la gran final estatal que tindrà lloc el dia 26 de maig.

El concurs Cansat, que té com a objectiu fomentar vocacions envers l’espai, la tecnologia i les disciplines STEM entre el jovent. en aquesta segona edició ha experimentat un creixement espectacular de participació.

Durant tot un curs, aquestes joves promeses de l’enginyeria han dedicat el seu talent a dissenyar i construir petits satèl·lits, de la mida d’una llauna de refresc, que integren telemetria, sensors i transmissors de dades. Aquests enginys van ser llançats el dissabte 7 de maig des de l’Aeròdrom d’Igualada-Òdena, a bord de coets dissenyats per estudiants de l’associació Cosmic Research de l’ESEIAAT-UPC.

Organitzada l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), amb el suport del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat

Lloc web d’ESERO https://esero.es/

Lloc web de CanSat http://esero.es/CanSat/

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa