MónTerrassa
Habitatges i “hub” tecnològic, el nou barri del Segle XX
  • CA

Pisos i “hub” tecnològic, així serà el nou barri del Segle XX de Terrassa, que en pocs anys ningú reconeixerà per les grans transformacions que viurà.

L’Avanç de modificació del POUM de l’àmbit del Segle XX posa les bases per la transformació urbanística del barri i contempla reorganitzar els espais públics, potenciar l’activitat tecnològica i
reforçar la nova façana amb la Rambleta del Pare Alegre.

La Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat ha acordat elevar al Ple ordinari de juny la proposta d’Avanç de pla de modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en l’àmbit del Segle XX. L’objectiu és buscar un nou model per potenciar i complementar els usos residencials amb l’activitat tecnològica.

El document d’Avanç proposa reforçar el paper del centre del barri

El document d’Avanç proposa reforçar el paper del centre del barri, fent que les zones d’habitatges i les industrials siguin compatibles amb l’entorn; potenciar i ampliar l’activitat tecnològica (d’àmbits com l’energia, la sostenibilitat, la investigació el disseny…) i apostant per itineraris per a vianants que connectin amb la nova façana de la Rambleta del Pare Alegre i el Parc de Vallparadís.

Es preservaen els edificis fabrils de principis del segle XX per incorporar-los al nou inventari del patrimoni cultural de Terrassa; delimitar diversos polígons d’actuació urbanística i crear diferents sectors de plans de millora urbana. Un cop sigui aprovat pel ple, s’obrirà un període d’exposició pública, que s’allargarà fins a finals de setembre, per recollir els suggeriments.

Zones industrials obsoletes ja s’han convertit en llocs residencials, comercials o d’equipaments

Zones industrials obsoletes ja s’han convertit en llocs residencials, comercials o d’equipaments. Destaquen cinc Plans de Millora Urbana (PMU) que s’han reactivat. El de Navas de Tolosa, 69, en el tram comprès entre Pare Font i de Roger de Llúria; el de la Rambleta del Pare Alegre, que permetrà dignificar l’entrada Sud de Terrassa; el de l’antiga fàbrica Sala i Badrinas, delimitat per Prim, de Lepant, de Baldrich i el nord de la carretera de Rubí; el de l’àmbit sud de la carretera de Rubí, que abasta el sector comprès entre l’avinguda de Santa Eulàlia, la carretera de Rubí, el carrer del Mestre Tries i l’ampliació sud del Parc de Vallparadís.

I, per últim, el PMU de remodelació de Baldrich, 240, aprovat definitivament, que impulsa la transformació del tram final d’aquest vial, que està delimitat pel carrer del doctor de Torras i Bages i
la carretera de Rubí.

El barri del Segle XX es va crear a principis del segle passat amb la intenció de ser el primer polígon industrial de la ciutat tot i que s’ha convertit en una zona on conviuen per igual habitatges amb indústries. Ocupa un total de 73 hectàrees.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pep Marqués a juliol 15, 2022 | 21:04
    Pep Marqués juliol 15, 2022 | 21:04
    Això és la mona vestida de seda… Eufemismes, cortina de fum per amagar la realitat. En aquesta etapa l’especulació es concentra a Terrassa Sud. De la mateixa manera que va fer-ho a la zona nord en la nefasta etapa del 1999 al 2008.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa