La Gurmeteria de Terrassa ha estat guardonada amb el Premi Cartaví 2021 com el restaurant amb millor carta de vins de les comarques barcelonines dins de la categoria C (amb un preu mig del menú, vi no inclòs, fins a 20 euros). Aquest dimarts 3 de maig el jurat ha donat a conéixer els guanyadors de la 10ena edició dels premis, que tenen com objectiu distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una important defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les onze denominacions d’origen catalanes.
L’acte ha estat presidit per la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural Teresa Jordà, el president de l’Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta, i la Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens. L’AVC, organitzadora d’aquests premis, ha compartit la “satisfacció per l’evolució d’un certamen que promociona el consum de vins catalans, a la vegada que desperta la curiositat del consumidor per saber més sobre l’origen del producte que beu, on i com s’ha elaborat i les seves particularitats”.
Enguany s’han distingit fins a setze restaurants del país, i s’ha lliurat el premi especial de l’edició a la figura d’en Toni Falgueras (El Celler de Gelida). Els restaurants premiats han estat els següents:
De comarques barcelonines:
Categoria A:
- Finalistes: MARISQUERIA CAN LADIS de Sant Fruitós de Bages i TRES MACARRONS de Masnou.
- GUANYADOR: RESTAURANT L’Ó, de Sant Fruitós de Bages.
Categoria B:
- Finalistes: AQUA de Sitges – HOSTAL ABAT CISNEROS de Montserrat – L’ERAd’Arenys de Munt
- Guanyador: Mas de la Sala, de Sallent.
Categoria C:
- Finalistes: AMEDIALUZ de Canet de Mar i LA CAVA WINE BAR de Vilanova i la Geltrú.
- Guanyador: LA GURMETERIA de Terrassa
De comarques de Girona:
Categoria A:
- Finalista: Entre dos Mons, Palamós.
- Guanyador: Entre dos Mons de Palamós.
Categoria B:
- Finalistes: CAN XAPES de Cornellà del Terri i PA I RAÏM de Palafrugell.
- Guanyador: El Trull d’en Francesc, de Boadella d’Empordà
Categoria C:
- Finalista: LA TAVERNA DE LA BARBERIA de Palamós.
- Guanyador: LA TAVERNA DE LA BARBERIA, de Palamós.
De comarques lleidatanes:
Categoria A:
- Finalistes: CAN BOIX de Peramola i FERRERUELA de Lleida.
- Guanyador: La Boscana, de Lleida.
Categoria B:
- Finalistes: CARAVISTA de Lleida, CELLER DEL ROSER de Lleida i LA BRASA D’OR de Lleida.
- GUANYADOR: CAL XIRRICLÓ de Balaguer.
Categoria C:
- Finalistes: CA L’AGUSTINA de Preixens.
- Guanyadors (ex aequo): EL CELLER de Montsonís i L’ERA DEL SALASSE de Salàs de Pallars.
De terres tarragonines:
En la Categoria A:
- Finalistes: Villa Retiro de Xerta i L’Algadir del Delta de Poble Nou del Delta.
- Guanyador: Quatre Molins de Cornudella de Montsant.
En la Categoria B:
- Finalistes: Brichs de Falset, Can Piñana de l’Ampolla i El Cairat de Falset.
- Guanyador: Lo Típic del Mediterrani, de l’Ampolla
En la Categoria C:
- Finalista: El Cortijo de Montblanc
- Guanyador: El Cortijo de Montblanc
Ciutat de Barcelona:
Categoria A:
- Finalistes: SERGI DE MEIÀ i XERTA
- Guanyador: WINDSOR
Categoria B:
- Finalistes: Restaurant La Clara, Les Finestres de Llúria i Can Pineda
- Guanyador: Restaurant La Clara
Categoria C:
- Finalista i guanyador: Tablafin
La Gurmeteria de Terrassa
La Guermeteria està situada al Passeig del Vapor Gran, número 24. L’establiment neix “buscant un nou concepte gastrònomic a Terrassa, on la creativitat i la sofisticació es fusionen amb la una cuina senzilla i elaborada”, exposen a la seva pàgina web. Ofereixen “una selecció de vins de gran qualitat i de preus a l’abast de tothom”. El local es troba obert al públic de dimarts a dissabte de 13:00h a 15:30h i de 20:00h a 23:00h.