GUIA BÂSICA

Arran de la recent aplicació de la factura de la llum, que va entrar en vigor aquest passat dimarts 1 de juny, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental han elaborat un document explicatiu sobre les principals novetats d’aquest canvi i les recomanacions que cal tenir presents si es vol estalviar en l’import de la factura.

La novetat principal és que tots els abonats passen a tenir un peatge amb discriminació horària en els termes de potència i energia. Això vol dir que el preu serà diferent segons l’horari de consum, que estarà dividit en tres trams: el primer, amb un preu més elevat, de 10 del matí a 2 de la tarda, i de 6 de la tarda a 10 de la nit, de dilluns a divendres no festius. El segon, un preu menys car de 8 a 10 del matí, de 2 a 6 de la tarda i de 10 a 12 de la nit. I un tercer, un preu reduït que comprèn les hores nocturnes, de les 12 de la nit a les 8 del matí, i les 24 hores de dissabte, diumenge i festius d’àmbit nacional.

Per tal de reduir la factura, hi ha diferents possibilitats: adequar la potència a les necessitats reals, un canvi que se sol·licita a través de la comercialitzadora; contractar una comercialitzadora elèctrica del mercat regulat; evitar utilitzar simultàniament electrodomèstics, per poder reduir la potència contractada; desplaçar els consums a períodes fora de les hores punta; fer servir temporitzadors i evitar els stand-by o consums fantasma; o canviar, si és possible, els electrodomèstics més antics per d’altres de màxima eficiència energètica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa