MónTerrassa
Guanyadors dels Premis Muncunill a la Innovació 2023
  • CA

El Teatre Principal ha estat l’escenari, aquest dijous, de l’acte d’entrega de la setena edició dels Premis Muncunill a la Innovació. Uns guardons impulsats i organitzats per l’Ajuntament de Terrassa amb l’objectiu d’apropar la innovació a la ciutadania des de totes les seves vessants i en reconeixement a la feina d’aquelles persones, empreses o projectes que aposten per la innovació com a model integral, contribuint així a la millora de la qualitat de vida de les persones. Durant la gala s’han lliurat un total de cinc premis, corresponents a les diferents categories dels guardons.

Els guanyadors, un a un

El Premi Muncunill a la Innovació d’àmbit local a la persona, entitat o empresa que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la ciutat de Terrassa i per a la societat en general ha recaigut aquest any en Bio2Coat, empresa que treballa amb la voluntat de contribuir a la reducció del malbaratament alimentari. La tecnologia que Bio2Coat utilitza pel disseny dels recobriments alimentaris està desenvolupada i creada per investigadors de la Universitat Politècnica de Catalunya i augmenta el benefici econòmic, reduint les pèrdues i la taxa de rebuig en la producció hortofructícola.

El Premi Muncunill a la Innovació Empresarial d’àmbit estatal a l’empresa que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la societat en el sector empresarial o de l’emprenedoria ha estat per ABLE Human Motion. Una startup que dissenya, desenvolupa i comercialitza tecnologia d’exoesquelet. Un projecte que proporciona una millor mobilitat i una major independència, empoderant a les persones amb problemes de mobilitat.

El Premi Muncunill a la Innovació Cultural d’àmbit estatal a la persona, entitat o empresa que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la societat en el sector cultural ha recaigut en Pep Salazar, director del festival OFFF. Mitjançant els diferents projectes que ha liderat, Pep Salazar ha contribuït a acostar la innovació a la ciutadania.

El Premi Muncunill a la Innovació Social d’àmbit estatal a la persona, entitat o empresa que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la societat en el sector social, ha recaigut enguany en Specialisterne. Una organització social que ofereix formació i ocupació a persones adultes amb autisme (TEA) en l’àmbit de les tasques informàtiques i administratives, entre d’altres.

A l’últim, el Premi Muncunill a la Innovació Honorífic ha estat per a Mercè Boada. Neuròloga, doctora en Medicina per la Universitat de Barcelona, directora mèdica i Cofundadora de la Fundació Ace Alzheimer Center Barcelona.

Premis Muncunill a la Innovació 2023 a Terrassa | Aj. Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa