MónTerrassa
La gran tempesta de l’estiu ha arribat a Terrassa de nit i sense avisar

La gran tempesta de l’estiu de 2021 ha arribat a Terrassa de nit i sense avisar, aquest 16 de setembre. Les primeres gotes han caigut a un quart de quatre, i després el temporal s’ha desfermat. Aigua, llamps i trons i vent. Ho ha tingut tort.

En un estiu marcat a la ciutat per la sequera, la pluja torrencial ha aparegut de nit i sense avisar, perquè no estava marcada a cap mapa del temps. La tempesta només ha durat uns 20 minuts, però ha estat intensa, i no pas estranya a la ciutat en aquesta època de l’any a les nostres contrades. Con deia Raimoin en una cançó, “al meu país, la pluja no sap ploure”.

Els xàfecs d’aquesta matinada ja han acumulat 78 mm a Malgrat de Mar, 56 mm a Fogars de la Selva, 43 mm al Santuari de Queralt, 37 mm a Sant Pau de Segúries, 27 mm a Terrassa, 25 mm a Parets del Vallès i 23 mm a la Bisbal d’Empordà.

Hi ha un Avís d’observació per acumulació de pluja a Malgrat de Mar: ja s’han superat els 100 mm. Probablement també a punts del sud de la Selva.

A Malgrat de Mar s’han acumulat 103 mm, és possible que al sud de la Selva també s’hagin acumulat quantitats superiors als 100 mm.

Avui es preveuen xàfecs a Terrassa i al Vallès Occidntal, que aniran localment acompanyats de tempesta i calamarsa o pedra.

Segui el radar clicant aquí

De matinada són probables ruixats aïllats al litoral central i nord de la Costa Daurada. A partir del final del matí s’esperen ruixats dispersos al Pirineu, Prepirineu, interior del quadrant nord-est i al massís del Port, i són possibles d’aïllats a la resta de la serralada prelitoral i de la meitat est. No se’n descarten a punts del litoral central. Al final del dia la precipitació serà més aïllada i s’anirà restringint al Pirineu, Prepirineu i al sector central del litoral. La precipitació serà d’intensitat entre feble i moderada i localment anirà acompanyada de tempesta i calamarsa. S’acumularan quantitats de precipitació minses o poc abundants en general. A les zones avisades la precipitació podrà ser forta i acumular quantitats abundants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa