MónTerrassa
Un gran niu de la invasora vespa asiàtica apareix a Terrassa
  • CA
Vespa asiàtica a Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

La vespa asiàtica s’instal·la a Terrassa. Un gran niu ha aparegut ara al barri de Guadiana. Bombers i Policia Municipal han anat al lloc aquest matí de dimarts, però per treure’l s’espera una empresa súper especialitzada.

GALERIA DE FOTOS

La vespa asiàtica és una espècie invasora que va entrar a França provinent de la Xina. Des del sud del país veí, es creu que va saltar a l’Alt Empordà a finals del 2011. Des d’aleshores, s’ha escampat per la Garrotxa, el Ripollès, la Selva, el Gironès, el Pla de l’Estany i la Vall d’Aran. També s’ha detectat algun exemplar en punts concrets del Vallès i Osona.

La vespa asiàtica troba un paradís per alimentar-se als boscos i camps catalans . Les velutines, com tots els tipus de vespes, són carnívores. Acostumen a fer un vol estàtic i continu davant dels abellars per capturar aquests insectes i alimentar, així, les cries de vespa asiàtica que romanen als nius. Per evitar ser caçades, les abelles deixen de sortir a recollir aigua o nèctar, i això produeix una caiguda en la producció de mel. D’aquí la preocupació del sector apícola per la proliferació d’aquesta espècie invasora.

El juliol de 2017 ja la van detectar els treballadors de l’empresa Lamirsa, al polígon de Can Parellada. Terrassadigital explicava que unes vespes havien fet un rusc a l’exterior d’una de les finestres de l’edifici, i de mica en mica s’havia anat fent gran.

GALERIA DE FOTOS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa