MónTerrassa
Gran acte a Terrassa per denunciar “la crisi migratòria”
Sense Sal actuarà aquest diumenge a l’Alegria | Sense Sal

!--akiadsense-->

Aquest diumenge 29 de gener, a les sis de la tarda i al Teatre Alegria, el grup Obrim Fronteres Terrassa organitzen un acte per presentar la campanya Casa Nostra, Casa Vostra(CNCV) a Terrassa i demanar a la ciutadania que es mobilitzi el proper 18 de febrer. La presentació comptarà també amb les actuacions voluntàries d’una desena d’artistes i grups terrassencs.

Obrim Fronteres Terrassa volen fer visible i denunciar la denominada “crisi migratòria”. Una crisi estructural que, a parer seu, “ha estat orquestrada pels grans capitals i que neix d’una estratègia econòmica i política enfocada a perpetuar l’statu quo de la població global”. Amb l’acte també volen incidir en la vessant “menys mediàtica d’aquesta crisi: la de les persones que arriben a ciutats europees, i més concretament catalanes, i pateixen la vulneració reiterada dels Drets Humans fonamentals”.

La presentació de Casa Nostra, Casa Vostra a Terrassa és un primer pas en aquesta direcció. Volen donar a conèixer la campanya a la ciutat per empènyer als egarencs a unir-se a la gran manifestació unitària convocada d’aquí poc més de quinze dies a Barcelona. Malgrat que sota el paraigües de CNCV s’engloben visions, sensibilitats i posicionaments molt diferents, Obrim Fronteres Terrassa han volgut sumar forces per tal de fer arribar el missatge principal al màxim nombre de persones: “prou racisme institucional, calen polítiques d’acollida reals i efectives!”

Un acte amb el suport d’artistes terrasenques

L’acte del proper 29 de gener comptarà amb les ponències de tres coordinadores de CNCV, actuacions musicals (Albercocks tocant conjuntament amb Sense Sal), lectures de poemes (Estripaboires, Clara Beltrà i Rosa Cadafalch), poesia musicada (Marina i Manel) i dansa bollywood (Centre Asana). Paral·lelament a la jornada, Obrim Fronteres Terrassa ha instat a tots els grups municipals a assistir-hi i posicionar-se públicament en relació a la “crisi migratòria”.

Nou comentari

Comparteix