MónTerrassa
Gràcies Terrassa per fer-nos costat
  • CA

Gràcies.

A tothom.

Gràcies Terrassa.

Gràcies als lectors.

Gràcies als accionistes que van confiar en nosaltres. Gràcies Fabra Finques. Gràcies Petrolis Independents.

Gràcies Salvador Cot per arriscar-te a fer un diari nou a la teva ciutat.

Gràcies a les entitats i institucions.

Gràcies a tothom que em puc haver deixat.

Gràcies perquè aquella aventura que va començar ara fa cinc anys ha estat tot un èxit.

Gràcies perquè Món Terrassa és avui tota una referència a Terrassa i els pobles de la comarca: Matadepera, Ullastrell, Vacarisses, Rellinars, Viladecavalls i Castellbisbal.

Gràcies per seguir-nos, per llegir-nos i per fer-nos confiança.

Gràcies als 81.000 seguidors de les xarxes socials, als més de 2.200 a Telegram, als més de 15.200 de twitter, als 31.000 d’Instagram i als 33.000 de Facebook. Des d’un principi hem cregut en les xarxes socials, en tots els canals que ens permeten arribar a la gent. Les hem acaronat i treballat, i han arribat els resultats. La història de Món Terrassa és una història de creixement accelerat, i s’ha convertit en el diari més llegit de la ciutat, de llarg. Amb mesos amb 200.000 navegadors únics (com el setembre), o 167.000 l’octubre, amb xifres auditades per OJD i públiques. Aclarir que els navegadors únics equivalen a lectors de diaris de paper.

Això ha estat possible gràcies a comptar amb l’ajuda inestimable d’entitats, associacions, empreses, partits polítics i persones a títol individual que han cregut en la nostra funció social i de servei ciutadà, i en l’aposta pel terrassenquisme sense complexos i ple d’orgull. El camí, no ha estat fàcil. Cal posar-hi quelcom més que rauxa en un repte tan engrescador com el de mantenir un mitjà digital d’informació local a hores d’ara. I la pandèmia ha estat un problema afegit.

Món Terrassa va apostar pel segle XXI, per l’ús de les xarxes socials -que són ara per ara un canal més d’informació-, per la proximitat, per la immediatesa, per la rapidesa, pel tractament a fons dels esdeveniments més importants, pels directes a través de les xarxes socials, especialment de Facebook, i per la interacció amb els lectors, la veritable raó de ser d’un diari. Món Terrassa ha intentat abordar allò que a la ciutadania interessa, afegint una bona dosi d’articles històrics i de recuperació del patrimoni egarenc, perquè conèixer el passat és una manera d’instruir-se i de disposar d’eines per afrontar el futur. També s’ha apostat pel fotoperiodisme, per cobrir sobre el terreny la notícia, per posar sobre la taula els problemes reals de terrassencs i terrassenques. Món Terrassa ha estat un cronista del dia a dia, i, a parer meu, un dels elements de trencament de monopolis i hegemonies en una societat poc acostumada als canvis.

Món Terrassa ha aportat frescor, una manera diferent d’enfocar la realitat, a través d’una empresa amb capital egarenc i amb professionals egarencs amb una llarga trajectòria en el periodisme terrassenc i amb una àmplia experiència en mitjans de comunicació nacionals. I ha estat clau perquè una de les principals empreses periódistiques del país, el Grup El Món, traslladés la seva seu a Terrassa, a un indret tant simbòlic com la plaça Vella.

Terrassa, per nosaltres, és la millor ciutat del món. Una ciutat única, diversa, rica, preciosa, meravellosa. I la defensarem on calgui. I que ningú em digui que és una ciutat lletja. Potser que valorem el que tenim, i potser que en comencen a gaudir. Un Parc Natural a tocar, un parc central com el de Vallparadís que és envejable, una Fira Modernista, la Seu d’Ègara, les catedrals de la indústria, la Masia Freixa, els castells, el modernisme, la Casa Alegre de Sagrera, la Torre del Palau, la sala de plens més maca de Catalunya, el Castell Cartoixa, el claustre de Sant Francesc, una cavalcada de Reis extraordinària, una potent indústria, un xup-xup universitari, bones connexions… sempre es pot demanar més. Clar que sí. S’ha de demanar més. Però jo em sento orgullós de Terrassa, i de ser terrassenc. I d’anar pel món amb aquest cartell.

Que hi ha coses a millorar? Segur que sí. Tots i totes tenim una llista molt llarga. Però no ens podem queixar. Món Terrassa ha intentat que tots els valors terrassencs aflorin, que la ciutadania conegui més a fons el que té a tocar de casa. I, a més a més, informa 24 hores al dia els 365 dies de l’any. Mai es para. Perquè en el segle XXI, les coses s’expliquen quan passen, a l’instant. Tenim les eines, i les hem aprofitat. I hem tingut molt clar que Terrassa és el Centre, que és el rovell de l’ou, però Terrassa són els seus barris. Terrassa és un únic organisme viu. I hem donat cabuda a qui ens ho ha demanat, sigui una persona o siguin 1.000. Tots som, Terrassa.

Món Terrassa volia compartir l’alegria dels cinc anys de vida amb tots els terrassencs i per això ha organitzat aquesta festa, sempre que les restriccions sanitàries per la pandèmia de Covid-19 ho permetin. Món Terrassa celebra els 5 anys de vida i ho fa el més #terrassencament possible.

Continuarem la tasca periodística en els anys vinents, i escoltarem a tothom, perquè tothom té moltes coses a aportar. Us escoltarem.

Res més, repetir la paraula gràcies una vegada més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa