MónTerrassa
El govern de Terrassa aposta per mantenir els esplais i colònies d’estiu
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa ja està preparant els casals d’estiu per aquest 2020. Malgrat la situació d’emergència sanitària, des del govern manifesten la “voluntat” que tant els casals com també les colònies que organitzen les entitats de lleure de la ciutat es puguin tirar endavant. Això sí, la regidora de Joventut, Ona Martínez, ha explicat en la comissió informativa de Cicles de Vida d’aquest dilluns que s’aprofitarà l’avinentesa per començar a implantar el nou model. “No sabem si haurem d’esperar a inicis de juliol per iniciar els casals o si ens haurem d’adaptar i començar-los més tard, però creiem que ara més que mai, amb la situació de pandèmia i reclusió, és essencial donar una resposta aquest estiu en termes d’educació en el lleure”, ha assenyalat.

En un moment ple d’incerteses, s’ha optat per fer un pas endavant i aprofitar l’oportunitat per posar en funcionament el projecte impulsat des de Salut i Afers Socials anomenat “Educació 360º”. Es tracta d’un document marc en què es vol donar al lleure una major transversalitat d’àrees, és a dir, que no només es tracti d’entretenir els infants sinó de transmetre uns valors. I per això, hi participen també les regidories de Cultura, Esports, Turisme, Projectes Audiovisuals, Joventut i Educació. “Apostem per un canvi de model i contemplem l’estiu com un tot, és el moment d’avançar en aquesta direcció”, ha recalcat Martínez.

Oberts a entitats no municipals

La voluntat és abraçar tot el lleure de Terrassa i per això, l’Ajuntament s’ha posat en contacte i ha mantingut converses no només amb les entitats que s’encarreguen dels esplais municipals sinó també entitats, fundacions i centres escolars que organitzen activitats també en aquesta època de l’any. “Estem oberts a sumar en un projecte comú amb totes les entitats, clubs i escoles concertades que organitzen casals o esplais o colònies. Això sí, han d’estar disposats a anar sota un mateix paraigües i estar oberts a tots els infants de la ciutat”, ha apuntat la regidora.

El govern de Terrassa considera que ara més que mai “els esplais d’estiu són vitals perquè els infants i joves recuperin els espais de socialització i de lleure, però també perquè ens dona resposta en termes educatius i d’ocupació. A més, ajuda a dinamitzar el sector cultural i les entitats del tercer sector que han patit tant en la crisi del coronavirus”. Per ara, encara amb molts aspectes sobre seguretat i higiene per acabar de resoldre, sí que el projecte d’esplais d’estiu contempla una formació específica en aquests àmbits per als monitors i responsables, i també l’assignació d’un professional de salut del CAP que els sigui més proper. “Durant el coronavirus hem perdut l’espai públic, i segurament, els casals d’estiu seran els primers grans projectes en què aquest espai es tornarà a recuperar. Cal aprofitar-ho”, ha sentenciat Ona Martínez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa