MónTerrassa
El govern pròrroga un any la gestió dels menjadors escolars a Serhs
Protesta dels treballadors dels menjadors escolars de Terrassa
Protesta dels treballadors dels menjadors escolars de Terrassa | Marcel Marsal

!--akiadsense-->

Durant la crisi sanitària, s’han pogut veure i sentir diverses protestes de part dels treballadors de l’empresa Serhs Food, que gestiona el servei de menjadors escolars, per les dificultats a l’hora de cobrar l’ERTO i, sobretot, per la demanda de la municipalització del servei.

Des del govern han escoltat aquestes reivindicacions, i en bona part les comparteixen. Tanmateix, aquesta setmana, en la comissió informativa Cicles de Vida, la regidora d’Educació Teresa Ciurana ha anunciat que es prorrogarà un any més el servei a l’empresa Serhs. El contracte, de 4 anys, comptava amb una clàusula que permetia allargar la vinculació un any o dos més, en funció de les necessitats. L’Ajuntament ha executat aquesta clàusula.

“En el programa de Govern tenim una mesura que ens vam comprometre a realitzar un estudi de les possibles solucions en la gestió dels menjadors escolars, en la qual s’inclou l’opció de municipalització. S’ha fet el grup de treball intern amb personal dels serveis jurídics, econòmics, contractació i educació, i el document ja està enllestit”, ha exposat Ciurana.

Tanmateix, manifesta que la irrupció de la Covid-19 fa impossible que aquest informe es pugui ara mateix desenvolupar ta com estava previst. “S’haurà de decidir de cara el curs 2021-22 quin model de gestió es vol adoptar“, ha subratllat la regidora republicana. A més, deixa clar que també cal esperar al nou decret d’Educació ja que pot implicar canvis en el model o haver de prendre mesures fins ara no contemplades. “Les AMPA és clar que tenen a dir sobre el futur del servei de menjadors escolars,, així com tots els grups municipals, però ara no hi ha més remei que anar a la pròrroga”, ha acabat.

L’oposició vol més debat

Des de l’oposició, Junts per Terrassa ha lamentat que no se’ls hagi informat de l’elaboració d’aquest estudi, ja que haurien volgut participar-hi. Esperen però que ara que ja està enllestit es pugui discutir i estudiar entre tots les diferents opcions.

Del mateix parer s’ha mostrat el regidor de Ciutadans que ha volgut però deixar sobre la taula una tercera via “potser no contemplada. Tinguem present que el debat sobre la municipalització del servei no es pot fer d’una manera maniqueista, ja que hi ha més escenaris possibles”, i ha recordat que “en el darrer concurs s’hi va presentar una empresa del tercer sector, com la Fundació Pere Tarrés, que malgrat tenir millor valoració tècnica no es va imposar perquè Serhs va oferir més beques menjador”. “Hi ha possibilitats intermèdies entre municipalització i privatització que també són interessants“, ha dit David Aguinaga.

Per la seva part, el regidor del PSC, ha recordat que “la municipalització pot ser una sortida però el preu és el que és i està fixat per la Generalitat. Acceptem la pròrroga per la situació en què ens trobem perquè no s’ha pogut realitzar la licitació. Però de cara l’any vinent s’ha d’obrir el procés i s’ha d’escoltar a tots els agents implicats per trobar un sistema de gestió sostenible, tenint en compte que el preu és regulat”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa