MónTerrassa
El Govern limita el toc de queda a municipis de més de 10.000 habitants

El Procicat està redactant el detall de la resolució que implementarà les restriccions del Govern per als propers quinze dies, informa ACN. Tal i com ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, la resolució s’entrarà dimecres al matí al TSJC per tal que avali les mesures, que inclouen limitacions als aforaments i les reunions, i el toc de queda. Plaja, però, s’ha mostrat “confiada” que el TSJC avalarà les mesures, malgrat la seva duresa. “Estan justificades i tenen fonaments jurídics. No contemplem que les denegui”, ha dit. La portaveu, a més, ha detallat que el toc de queda que demana el Govern no serà aplicable a tot Catalunya, sinó als municipis de més de 10.000 habitats i una incidència superior a 250 casos per cada 100.000 habitants.El llistat de restriccions que el Govern impulsa i que el Procicat detallarà aquest dimarts a la seva resolució es portaran, per obligació legal, al TSJC aquest dimecres al matí perquè puguin ser validades. Però abans d’això, l’executiu ja va fer públic dilluns el gruix de les mesures i a poc a poc es coneixen més concrecions. En aquest sentit, Plaja ha explicat que el toc de queda es limitaria –en cas de ser avalat- de 1 de la matinada a 6 del matí només en aquells municipis de més de 10.000 habitants que tinguin una incidència elevada. El llistat dels afectats, però, no es coneixerà fins que el Procicat redacti la seva resolució.

A la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, la portaveu ha assegurat que el Govern és “molt conscients de l’impacte que tenen sobre ciutadania i sectors directament afectats” les mesures proposades. “Ens hagués agradat avisar abans però és en aquesta última setmana que ha canviat tot i el virus no avisa massa com serà el seu comportament”, ha afegit. Segons Plaja, l’executiu sap que “amb la vacunació no és suficient per a aturar l’expansió del virus”. “Son la millor eina per combatre les pitjors conseqüències, però no és suficient per a aturar el virus”, ha dit.

Preguntada pels motius que han portat al Govern a demanar el toc de queda quan aquesta no era una mesura proposada pel Comitè d’Experts, Plaja ha comentat que l’executiu “es mira al detall les recomanacions dels experts, però aplica les mesures que creu més adequades, i aplicar el toc de queda es considera una mesura efectiva”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa