MónTerrassa
Les obres a la planta de compostatge de Can Barba de Terrassa es reprenen
  • CA

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat aquests matí de dimecres la planta de tractament de la fracció orgànica dels residus de Can Barba, a Terrassa, que gestiona el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. Actualment s’hi estan realitzant unes obres de remodelació i millora que subvenciona íntegrament l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), amb un import de més de 4’5 milions d’euros.

És la primera sortida al territori del conseller després que la Generalitat decretés l’emergència sanitària i el govern espanyol l’Estat d’Alarma. Calvet, a peu dret i amb treballadors i periodistes amb mascareta, casc, guants i armilla, ha explicat que des de la conselleria s’ha fet teletreball i s’han seguit tots els temes, però que ara és ja el moment de la reactivació econòmica del país, i posar en marxa obres públiques com aquesta darrera fase de la planta de tractament és, ha reblat, un primer impuls.

El conseller Damià Calvet visita les obres de millora a planta de compostatge de Can Barba de Terrassa
El conseller Damià Calvet visita les obres de millora a planta de compostatge de Can Barba de Terrassa | J. M.O.

!--akiadsense-->

La inversió contribueix a posar la planta al dia, afegir-hi noves tecnologies i fer-la molt més eficient i adaptada a totes les normatives europees. Les millores permetran disposar d’un compost de major qualitat i generar un 30 per cent més d’electricitat. Tornarà a funcionar el mes de juny. El confinament només ha fet que romangués tancada quinze dies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa