MónTerrassa
El govern espanyol no permet anar a segones residències en fase 1
  • CA
Controls a les entrades i sortides de grans ciutats i llocs de segona residència
Controls a les entrades i sortides de grans ciutats i llocs de segona residència | Mossos

!--akiadsense-->

Els ciutadans que a partir de dilluns 11 de maig estiguin en una regió sanitària en fase 1 podran moure’s per tota aquesta regió. Tot i això, el govern espanyol no permet en aquesta fase que hi pugui haver desplaçaments a les segones residències, tot i que aquesta estigui dins de la mateixa zona. L’executiu ho justifica per la mobilitat que això representa i no preveu que es puguin fer aquests desplaçaments fins a la fase 2. El Ministeri de Sanitat ha publicat aquest dissabte al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) l’ordre que detalla què es podrà fer en fase 1.

Es mantenen les franges horàries, que les comunitats podran modificar dues hores amunt o avall, però no s’aplicaran per aquelles activitats permeses en la fase 1. L’ordre publicada al BOE inclou que, en els territoris en fase 1, es podrà circular per tota la unitat territorial de referència, les regions sanitàries en el cas de Catalunya. Estableix algunes excepcions per motius sanitaris o laborals, però el govern espanyol no permet que, en aquesta fase, es puguin fer desplaçaments a segones residències. Segons l’executiu, aquest desplaçament provoca més mobilitat que altres activitats permeses dins de la mateixa regió, com anar a un hotel, perquè anar a una segona residència també comporta activitats addicionals que poden fer augment el risc de contagi, com comprar en botigues de la zona. L’ordre permet la trobada de persones d’un màxim de deu persones , mantenint una distància de seguretat mínima de dos metres. Queden exemptes, però, les unitats familiars que convisquin i que siguin superior a 10 persones. Aquest mateix màxim de 10 persones s’aplicarà a les terrasses. No es permet la mobilitat, però, d’aquelles persones que tinguin símptomes de covid-19 o bé estiguin en aïllament domiciliaria per un diagnòstic de coronavirus o estiguin en quarantena. Pel que fa a les persones vulnerables, podran fer el que es preveu a la fase 1 “sempre que la seva condició clínica estigui controlada i ho permeti”, i mantenint “rigoroses mesures de protecció”.

Es mantenen les franges

En la fase 1 es mantenen les franges horàries per fer passejos i activitats esportives, la sortida de gent gran i persones vulnerables, i la dels nens. L’ordre recull l’anunci fet aquest divendres pel ministre de Sanitat, Salvador Illa, que les comunitats autònomes podran adaptar aquest horari, dues hores amunt i avall, a les condicions meteorològiques de cada zona, particularment per evitar que alguns col·lectius hagin de sortir a les hores de més calor. En canvi, aquestes franges no s’aplicaran en aquelles activitats que estan permeses en la fase 1. Per exemple, un ciutadà que estigui en un territori en aquesta fase podrà anar a la terrassa d’un bar a qualsevol hora del dia, encara que sigui fora de la seva franja.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa