MónTerrassa
El Govern condemna el feminicidi a Terrassa
  • CA
Minut de silenci
Minut de silenci | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

El Govern ha condemnat la mort d’una dona a Terrassa, presumptament assassinada pel seu excompany, un Mosso d’Esquadra que posteriorment s’ha suïcidat. En un comunicat, l’executiu ha expressat el seu condol a la família de la víctima i ha convocat un minut de silenci per dilluns al migdia davant les seus de l’Institut Català de les Dones a tots els territoris. La consellera de la Presidència i portaveu de l’executiu, Meritxell Budó, ha dit que la “lluita contra les violències masclistes és una prioritat del Govern” i ha avançat que els propers comptes pactats amb els comuns, que s’han de presentar de forma imminent, reforçaran la partida per combatre-les.

“Hem avançat molt en els darrers anys en la prevenció, la sensibilització, la detecció, i l’atenció i la recuperació de les dones que travessen aquestes situacions i els seus fills i filles, però encara tenim com a societat un camí pel davant i no farem ni un pas enrere”, ha afirmat Budó en un comunicat.

Segons la portaveu de l’executiu, la via per avançar contra la violència masclista és la de la “lluita contra totes i cadascuna de les discriminacions que encara pateixen les dones pel fet de ser dones”. Budó ha lamentat que encara calgui “lluitar contra postures que neguen” una “violència estructural” que té les arrels “en el masclisme d’una societat patriarcal que situa les dones en una posició de desigualtat respecte dels homes en tots els àmbits”.

La consellera també ha recordat que el servei 900 900 120 “és a l’abast de totes les dones per qualsevol situació sobre les violències masclistes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa