Els establiments d’alimentació de Catalunya van experimentar dimarts un increment d’activitat d’entre un 15 i un 30% d’activitat, segons ha explicat aquest dijous la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. Aquest fet va provocar “la sensació” d’acaparament per part de la població de productes de primera necessitat a causa de l’alarma pel coronavirus. Supermercats de Terrassa no donaven abast a restablir els productes a les estanteries. A molts lloc es van acabar les garrafes d’aigua, pasta, paper higiènic i, sobretot, la carn. En moltes estanteries no quedaven ni pollastre, ni res derivat del poc, ni res de vedella… I molta ciutadania sortia amb els cistells fins a dalt. Una bogeria col·lectiva que la conseller intenta que s’aturi.
Davant aquesta situació, Chacón ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat: “Estem coberts amb una xarxa de 32.789 establiments d’alimentació, suficientment forta i garanteix l’aprovisionament no només d’aliments sinó productes de primera, segona i tercera necessitat”. La consellera, en canvi, ha parlat del “perill d’aturada de producció” en algunes indústries per la manca d’arribada de provisions i per això el Govern treballa en l’assessorament a les empreses per trobar distribuïdors alternatius.