MónTerrassa
Gossos salvatges maten 5 ovelles a Rellinars
  • CA

Cinc gossos aparentment salvatges han generat el terror a la zona de Les Serres de Rellinars. Fins i tot l’Ajuntament de la petita població del Vallès Occidental ho ha fet públic a través de les seves xarxes socials. Pel que es coneix fins ara, els animals assalvatjats han atacat un ramat i han matat vàries de les ovelles de la finc. Sembla que la xifra puja a cinc. L’Ajuntament de Rellinars demana a la població que tingui precaució i que no s’acosti a Les Serres.

Una ovella/Pixabay

No se sap encara d’on han aparegut

Tanmateix, es desconeix d’on han sortit els cinc gossos, si eren del poble o han arribat de fora del terme municipal o quina és la direcció que poden agafar i a quin lloc exacte són ara. Tampoc se sap fins a quin punt d’assalvatjats estan i si poden perpetrar algun altre atac a finques de Rellinars o fins i tot de terrenys situats en viles i pobles del costat com Vacarisses o Terrassa o de poblacions del Bages. La situació no és nova a la comarca, però ara feia molty temps que noies coneixien situacions semblants.

Fa uns 20 anys, gossos salvatges van atemorir els veïns d’algunes masies de Matadepera. I en fa només cinc, més d’un centenar d’ovelles i cabres del ramat que pastura per Matadepera i el nord de Terrassa van morir a conseqüència d’un atac per part de dos animals. L’atac dels dos gossos va acabar amb amb 113 bòvids morts. Es van colar al tancat de matinada, mentre els bòvids dormien, i van provocar la catàstrofe. El pastor els va trobar in fraganti i va aconseguir tancar-los.

Un total de 221 ovelles van morir per l’atac d’uns gossos salvatges a una granja de Tavèrnoles, a Osona, el febrer de l’any passat. Una magnitud molt superior a la d’ara a Rellinars.

Un petit poble de gran bellesa natural

Moltes de les grans masies del terme van ser abandonades com a centres agrícoles productius, i la població es concentrà al poble, en part disseminat, i en veïnats i urbanitzacions. De ser segona residència de molts terrassencs ha passat a ser els darrers anys la primera. Tranquil·litat, natura i vistes a Montserrat són alguns dels seus atractius d’aquest municipi proper a la capital egarenca del Vallès Occidental

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa