Oficina d'Atenció Ciutadana de la plaça Didó

Oficina d’Atenció Ciutadana de la plaça Didó | Lluïsa Tarrida

L’Ajuntament de Terrassa permetrà l’accés de gossos a les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC) i als equipaments cívics municipals de gestió directa. A partir del dos de gener, tots aquests espais lluiran a la porta uns cartells anunciant que es permet l’entrada de persones acompanyades de gossos. La mesura està actualment en estudi tècnic, per determinar possibles restriccions o condicionants a tenir en compte per les persones que entrin als equipaments amb animals.

De moment, els espais afectats seran totes les OAC (Plaça Didó, Centres Cívics i Casal de Can Parellada) i tots els equipaments cívics municipals de gestió directa, és a dir, aquells la gestió dels quals no està adjudicada per conveni a una entitat. Properament, el servei d’Estructura Territorial i Atenció Ciutadana es posarà en contacte amb aquestes entitats per explicar-los la mesura i proposar-los que l’apliquin també als espais que gestionen. A més, en el futur, qualsevol conveni de cessió que se signi amb entitats incorporarà l’accés de gossos.

Amb aquesta iniciativa, les persones que hagin de fer tràmits a les OACs o fer ús dels nombrosos equipaments cívics de la ciutat no es veuran obligades a deixar els seus animals a casa o lligats a fora, contribuint així a la millora de la tinença responsable i el benestar animal, un dels eixos recollits al Programa de govern pel mandat 2019-2023. A tot Europa estan apareixent cada cop més espais dog friendly, que permeten a les persones amb gos anar a establiments, agafar el transport públic, o fer gestions acompanyades dels seus gossos.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque, ha dit que “l’administració local, competent en aquest tema, no ha de perdre de vista que els beneficis que proporcionen els animals de companyia, demostrats per diversos estudis, seran cada vegada més rellevants a les ciutats. Per això, cal ser flexible i facilitar la vida de les persones amb mascota“. Duque s’ha mostrat convençut que “facilitar la vida a les mascotes i als seus propietaris i propietàries farà una ciutat més agradable per a tothom i servirà d’exemple al sector privat, que també volem animar a un canvi de mentalitat que ens encamini cap a un model de ciutat amiga dels animals”, ha dit el tinent d’alcalde.

Nou comentari