MónTerrassa
La Comissió de Residències diu que la Generalitat es disculpa per no cap centre nou
  • CA
Residència pública | Luis González

El passat 22 de febrer d’enguany, la Comissió de Residències Públiques a Terrassa va assistir una reunió convocada pel Chakir El Homrani (Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies del Govern de la Generalitat de Catalunya) al Casal de la Gent Gran de Sant Pere Nord. Els va donar explicacions “i va demanar disculpes per la negativa de construir cap residència nova a Terrassa, ni tant sols la residencia projectada i compromesa per la seva conselleria al barri de Sant Pere Nord fa mes de 10 anys, fet que ens va molestar profundament pel greuge que suposa cap a Terrassa”. Segons ha puntualitzat a Món Terrassa el portaveu del grup municipal d’ERC Terrassa, Isaac Albert, “és totalment fals que demanés disculpes per negativa, ja que no hi ha negativa per part de la Generalitat. De fet, està obert a fer com a Sabadell amb l’Ajuntament de Terrassa. Vam explicar que a Terrassa podem fer el mateix que Sabadell i com es podia fer”.

Segons la Comissió de Residències Públiques a Terrassa també va notificar que la remodelació i adaptació de la residència de Mn. Homs tira endavant, i sembla que potser hi haurà una injecció de diners superior a la proposada ja fa temps. “Va demanar disculpes també pel conveni signat amb l’Ajuntament de Sabadell de construcció d’una residència a aquella ciutat, i que encara s’ha de projectar, amb 5.200 m2, 102 places d’unitats de convivència, 25 places de centre de dia dotada amb 20 professionals amb un pressupost de construcció de 8.446.000 €, de ritularitat municipal i construcció i gestió públiques, la qual cosa li “sembla perfecte” a la Comissió de Residències Públiques a Terrassa, ja que considera que “és un avenç respecte a la situació anterior i una bona notícia per a la comarca””.

També diu que ha mantingut contactes amb l’Ajuntament per arribar a un conveni com el de Sabadell per que construeixi l’edifici el municipi per desprès ser gestionat públicament amb el compromís de ser concertat per part de la Generalitat. Segon ell li surt mes a compte concertar places que construir residències, diu que arriba a mes gent, (al contrari del que opina la Comissió de Residències Públiques a Terrassa, que assegura que és mes car i amb molta menys qualitat, per això ho volen públic). Sembla que la proposta del Conseller a l’Ajuntament de Terrassa no va ser massa ben rebuda, malgrat tot el consistori va signar i dir que farien tot el possible per complir amb l’acord de la moció presentada i aprovada al ple municipal de finals de novembre passat.

“Cal negociar, es posa damunt la taula que les discrepàncies entre administracions de diferent color polític perjudiquen clarament a la ciutadania. Tant El Homrani, com en Vega s’ho han de fer mirar. A la Comissió de Residències Públiques de Terrassa el que realment ens preocupa és que es facin les residències públiuques, de gestió pública, independentment de qui les faci, per que son molt necessàries per a la ciutadania”, asseguren des de la Comissió.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep (Comissió Residències Terrassa) a març 04, 2019 | 20:54
    Josep (Comissió Residències Terrassa) març 04, 2019 | 20:54
    La puntualització del Sr.Isaac Albert no és correcte, doncs seguidament a la afirmació del Sr.Conseller de que "la Generalitat NO construirà cap residència a Terrassa" amb l'argument que "surt mes a compte concertar places que construir residències", això ja és la negació i la consegüent disculpa argumentada. La qual cosa ja l'honora, només que per dir les coses amb claredad. Altre cosa és que la Generalitat estigui oberta a un conveni com el que sembla que han establert a Sabadell,

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa