MónTerrassa
La Generalitat demana als veïns de Barcelona que es quedin a casa i no surtin de la ciutat
  • CA
Un home camina entre botigues tancades a Ciutat Vella, en imatge d'arxiu
Un home camina entre botigues tancades a Ciutat Vella, en imatge d’arxiu | Europa Press (David Zorrakino)

!--akiadsense-->

La Generalitat anuncia una restricció contundent per a tota l’àrea metropolitana de Barcelona. La Generalitat demana a tots els veïns que es quedin a casa i que no es desplacin a segones residències aquest cap de setmana. També dicta un aforament màxim de 10 persones en les reunions privades d’amics i familiars, així com el tancament de les sales d’oci nocturn, de festa i gimnasos.

Queden prohibides les visites a residències de gent gran i s’incrementaran les mesures d’higiene als locals comercials. Ens veiem obligats a fer una passa enrere per no haver de tornar les pròximes setmanes a la situació de confinament. Demanem que s’acabi el relaxament de part de la població. Som davant d’un estiu excepcional i hem de fer un esforç que ens permeti emprendre un curs vinent en unes condicions millors que les actuals”, ha dit la consellera Meritxell Budó en roda de premsa.

“No volem escatimar recursos en aquesta pandèmia, volem evitar un segon confinament”, ha afegit. El Procicat ha proposat dues resolucions, un per a l’entorn metropolità i una altra per a les comarques del Segrià i la Noguera. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha detallat que la previsió inicial és que la restricció duri 15 dies. Els 11 municipis afectats són Barcelona ciutat, Viladecans, El Prat, Sant Joan Despí, Sant Boi, Sant Just, Esplugues, l’Hospitalet, Montcada i Reixac, Santa Coloma i Sant Adrià. La consellera Alba Vergés ha advertit que els resultats de les restriccions no seran immediats però ha confiat que en pocs dies es notarà un fre en l’augment de contagis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa