Són els Tres Tombs una festa valenta, una festa feta per dones i homes honestos, honrades, generoses i lleials, que des de l’1 de gener fins el 31 de desembre, conviuen, mantenen, alimenten i gaudeixen dels èquids que desfilen, orgullosos de la seva raça, en les nostres cavalcades.

Dones i homes, que, amb passió traginera, molta sensibilitat i amb un gran amor als animals, són els veritables animalistes d’aquesta activitat dels èquids de Catalunya, amb els quals comparteixen les alegries i ploren les penes, tot l’any, no només el cap de setmana que desfilen pels pobles de Catalunya.


La festa dels Tres Tombs, amb més de 85 passades aquest any, a diferents viles, pobles i ciutats catalanes, té, en tot moment, les portes obertes a què la ciutadania gaudeixi el nostre treball i la nostra feina.


Des de bon matí, moment en què s’inicien les concentracions fins a primera hora de la tarda quan els èquids tornen cap als seus estables, estem permanentment “controlats i avaluats”, sense res a amagar i ensenyant al món com cuidem, guarnim i preparem els carros i carruatges i enganxem els cavalls i egües.

Sempre oberts a la inspecció i control de les autoritats locals, de les autoritats de la Generalitat i a les revisions i control que els veterinaris fan en les passades i el seu informe posterior. La Federació Catalana dels Tres Tombs, amb la ferma voluntat d’unir les tradicions, el benestar animals dels èquids i la convivència responsable amb aquests, ha estat pionera en desenvolupar un Reglament Protocol de Benestar Animal per tal d’organitzar, orientar i coordinar les cavalcades, passades i trobades que es facin arreu del nostre país i que està a la disposició del poble de Catalunya. Aquest reglament – protocol, d’obligat compliment per a tots els associats, reflecteix tot el que correspon a l’organització, logística i benestar animal i es desplega en totes les activitats organitzades directament per la Federació i les que duguin a terme les entitats associades.


Les instruccions, pautes, dades i articles d’aquest protocol són el resum de més de tres anys de treball d’una gran majoria dels associats de la Federació que, amb el seu coneixement, la seva experiència i les aportacions imprescindibles de la realitat del treball quotidià a la festa, han debatut amb els seus associats, amb els seus companys de comarca, regió i província les seves aportacions, fins a aprovar, en assemblea general, aquest protocol.


Per la seva redacció vàrem comptar amb la col·laboració de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona, de l’AWEC – Animal Welfare Education Centre, de les enriquidores aportacions de l’Aveec i d’altres entitats com la Federació Catalana d’Hípica i la Federació de Sant Medir, que han enriquit amb les seves propostes el reglament. Les normes i articles s’aniran adequant, any rere any, a una realitat social i de benestar animal en constant evolució.


Aquest reglament, juntament amb els plans d’autoprotecció signats amb els Ajuntaments, el control dels responsables de les associacions i el treball meticulós i precís dels veterinaris contractats per fer el control dels èquids, són els pilars bàsics per fruir i desenvolupar les cavalcades i passades, amb el control científic necessari per garantir el benestar animal.


Arquimedes, amb la seva palanca i el punt de suport per moure el món, l’home del transport que amb el carretó i la roda, mou molt pes d’un lloc a l’altre sense suar, i la física, amb les teories del moviment rectilini, ens ajuden a comprendre, perquè els cavalls poden moure els carros i carruatges en el decurs de les passades, amb unes càrregues equilibrades i estabilitzades, sense acollar o acular per no produir patiment ni estrès als cavalls.


El nostre reglament, com tots, també té les seves sancions i càstigs, sancions i càstigs que s’imputen als associats que no apliquin el mateix amb les pautes i normes corresponents.


És profundament injust que es valori la celebració de la festa per accidents molt aïllats, que d’altra banda passen en molts altres col·lectius, i sense donar moltes vegades veu als organitzadors dels Tres Tombs. En aquest sentit, volem recordar que tenim un dels índexs d’accidentabilitat més baixos en les festes tradicionals.

Però, sembla que a còpia de repetir algunes mentides mil vegades,moltes persones acaben pensant què són veritat.

Quan altres persones, entitats i col·lectius, amb to de queixa, sense coneixement real del món dels cavalls, amb fulletons plens d’errors i mentides, intenten boicotejar el nostre treball, nosaltres, amb la presentació d’aquest reglament i el nostre treball, volem adreçar-nos al conjunt de la societat amb un missatge positiu, un missatge de portes obertes a tothom que hi vulgui atansar-se.

Per finalitzar, declarem, que en cas que algú ens demostri, fefaentment, un maltracta animal per part d’algun participant en la nostra festa, la nostra Federació estarà al costat del denunciant per donar-li l’ajut i suport que calgui.


Us convidem a conèixer la festa i a participar-hi, amb activitat o amb contemplació, perquè arribeu a conèixer-la i estimar-la com l’estimen les tragineres i traginers del nostre país i que, amb una organització moderna i eficaç i la passió i orgull que els caracteritza, fan de la nostra festa la mostra amb animals, més important, tradicional i popular del nostre país.

Federació Catalana dels Tres Tombs
Vilanova i la Geltrú, 18 de febrer del 2022

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Isabel a febrer 19, 2022 | 20:13
    Isabel febrer 19, 2022 | 20:13
    Aquesta festa és una de les que, vergonyosament, encara queden on es veu el "sense sentit" de superioritat i domini d algunes persones envers els animals que pateixen per l entreteniment de la gent.
  2. Icona del comentari de: Riomondsoype a abril 05, 2022 | 10:38
    Riomondsoype abril 05, 2022 | 10:38
    Systematically visiting the four hands massage for clients, you guarantee himself excellent sexual relaxation. And while, french massage and not violates practically any prohibitions, for the reason it's not about sexual contact. Sensitive touch rasprekrasnoy girls will flow through your body, dipping in depth boundless the ocean pleasure. In the quiet slip, donating your skin kisses, prelestress envelops the warmth of one's body. You will be surprised at, which sea bliss today it is possible to feel fromnude massage in Midtown. Dear gentlemen! The energy massage inSoho it today skill give away bliss. The Soapy massage - on the influence on clients is meant practically unlimited available opportunities actions on bodily, and consequently, and psychoemotional state of health friends. Зловещее ковидное молчание sapojnik ЖЖ

Nou comentari

Comparteix