MónTerrassa
Gasi, una gossa amb la malaltia de Cushing, a la recerca d’una última llar
  • CA

Gasi és una gossa que es troba al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics i que aquesta setmana se li ha diagnosticat la malaltia de Cushing. Té cinc anys d’edat i va arribar a la protectora de Terrassa el juliol de 2019. Havia estat abandonada per la seva família amb tan sols dos anys de vida, juntament amb el seu company Narco. Han passat tres anys i cap persona ha preguntat per ella. I malgrat que la situació no era agradable per l’animal, ara s’ha tornat més trista.

I és que a la Gasi li acaben de trobar la malaltia de Chusing o hiperdrenocorticisme caní, és a dir, pateix un trastorn hormonal causat per una exposició prolongada i en excés de cortisol, una hormona que generes les mateixes glàndules arrenals de l’animal. És una malaltia poc comú -tot i que no és la més habitual de les malalties endrocrines- i que s’acostuma a detectar en gossos d’edat més avançada (a partir dels deu anys de vida). Malauradament, tot i que sí que hi ha medicació per fer el procés més suportable, no té cura. El veterani li ha donat una esperança de vida d’aproximadament 2-3 anys.

Per això, des dels voluntaris del CAAD han fet una crida urgent perquè l’animal no hagi de passar el poc que li queda de vida en una gàbia tancada i sense sentir l’estima incondicional. “Busquem una família d’acollida indefinida, i el CAAD es farà càrrec de tots els costos de veterinaris i del tractament, fins al final”, han indicat. La gossa ha de ser “filla única, no és apta per conviure amb altres animals”, però ressalten que “amb les persones és molt afectuosa. Es deixa posar l’arnés i el morrió sense problemes. Li agrada moltíssim passejar i olorar-ho tot. És obedient i agraïda”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Portal News a maig 29, 2022 | 11:33
    Portal News maig 29, 2022 | 11:33
    It was a pleasure looking through the details you provided. Thank you very much for taking the time to create the information site. I definitely will revisit very soon. https://xmc.pl

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa