MónTerrassa
Mossos entreguen garrafes de benzina intervingudes a l’ADF de Matadepera

Els Mossos d’Esquadra han entregat a l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Matadepera garrafes de benzina. Així ho ha anunciat el cos policial en un comunicat, on expliquen que es tracta de benzina intervinguda en un dispositiu policial. L’entitat escollida perquè pugui aprofitar i fer ús d’aquesta ha estat l’organització sense ànim de lucre ADP matadeperenca. El lliurament es va fer aquest passat dilluns.

Les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) són entitats sense afany de lucre, formades per propietaris forestals, ajuntaments dels municipis del seu àmbit territorial, voluntaris i voluntàries i entitats municipals adherides que tenen com a finalitat la prevenció i la lluita contra els incendis forestals. Precisament, la tasca de les ADF actualment és crucial, ja el Govern de la Generalitat de Catalunya preveu una campanya d’estiu pel que fa als incendis “difícil”.

A més, preocupa especialment la situació al litoral i el prelitoral barceloní, també el gironí i la Catalunya central, tot i que la situació és “desfavorable” arreu. La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, va afirmar que s’espera una situació d'”alta complexitat” pel risc d’incendi a causa del llarg període de sequera.

Els objectius de l’ADF: prevenir i lluitar contra els incendis forestals

En aquest sentit, els objectius de les ADF són elaborar programes de vigilància i prevenció d’incendis forestals; realitzar de campanyes de divulgació entre els titulars de terrenys forestals sobre les accions de prevenció; sensibilitzar sobre la població rural i urbana en el territori de l’ADF; i crear i mantenir la infraestructura, xarxa de camins i punts d’aigua. Finalment, també donar suport a l’extinció d’incendis forestals.

Tal com exposen a la seva pàgina web, aquestes agrupacions de defensa forestal “es van regular a partir de l’any 1986 a conseqüència del programa ‘Foc Verd’ elaborat pel Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya amb posterioritat a la primera gran onada d’incendis forestals que es va produir al país”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa