MónTerrassa
García: “Volem evitar que passi un accident greu però no ens fan cas”
  • CA
Col·lapse al Mas de la Fleca
Col·lapse al Mas de la Fleca | Cedida

!--akiadsense-->

L’hípica Mas Fleca reclama a l’Ajuntament de Terrassa que ampliï el camí d’entrada de la finca per evitar els col·lapses viaris i els possibles accidents que cada dia es produeixen a la carretera de Sabadell a Matadepera. Aquesta situació, afirmen des de l’entitat, s’ha agreujat, especialment, el mes de juliol amb les entrades i sortides dels infants que fan el casal d’estiu, en aquesta instal·lació oberta al 2005, al terme de Terrassa, però veïna de Sabadell i Matadepera i amb molts usuaris dels tres municipis.

La directora de l’hípica, Eva Garcia, lamenta que porta “des del 2018 demanant, oficialment, al Consistori poder ampliar el camí d’accés des de la carretera BV-1248 fins a la porta de Mas Fleca, que són menys de uns 70 metres de distància. Hem presentat tot el projecte i la documentació pertinent i no ens fan cas”. Des de la direcció de Mas Fleca no s’entén la negativa del consistori i l’equip tem que passi algun “accident greu”, en les hores punta, no tan sols del casal d’estiu, sinó amb les classes d’equitació durant tot l’any. I especialment els caps de setmana, quans s’incrementa el trànsit cap a l’Atlètic Terrassa Hockey Club, amb les instal·lacions a tocar.

Garcia diu que sempre s’ha mostrat col·laborativa. “En el cas que ens haguessin autoritzat l’ampliació, ens vam oferir a replantar una desena d’alzines de menys de 20 centímetres de diàmetre del camí, que calia treure per tenir més espai. Cap és protegida ni antiga. I per més intents que hem proposat per arreglar la situació i evitar així que passi un accident viari greu, la resposta municipal, tant dels tècnics com de la policia municipal, sempre ha estat negativa”, detalla, sorpresa.

L’equip de Mas Fleca explica que, durant l’esplai d’estiu, “cada any truquem tant a Mossos d’Esquadra com a Policia Municipal. Aquest any hem parlat amb Seguretat Vial de Terrassa i cap d’ells ens ha donat ni ajuda ni resposta”, lamenta. Garcia puntualitza que “a causa de l’ampliació del nou tram d’autopista C-58 també s’ha vist afectat el trànsit a la carretera BV-1248, que connecta Sabadell amb Matadepera, i fa d’accés a l’hípica”.

Accidents viaris potencials

Des de la carretera només hi ha un sol camí d’accés fins la porta de les instal·lacions, que la propietària ja va ampliar a una de sis metres d’amplada i va fer un rebaix del terreny per facilitar el pas dels vehicles cap a l’hípica. El personal s’ha dedicat tot el juliol “a donar pas als vehicles des de baix el camí i dins les nostres pròpies instal·lacions. Ens posem a la carretera a ajudar a sortir i entrar vehicles. Fins i tot, rebent insults dels conductors que hi transiten direcció cap a Sabadell o Matadepera. La situació és insostenible!”, denuncia la directora. “El que volem és molt senzill: prioritzar la seguretat vial dels que transiten i dels clients i amics que han d’entrar a Mas Fleca, abans de que passi alguna desgràcia”.

Entrada al Mas de la Fleca
Entrada al Mas de la Fleca | Cedida

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa