MónTerrassa
“Galileu i Arquímedes són els grans oblidats del nostre Ajuntament”
  • CA

Carta a l’Ajuntament

Al fil de la carta enviada aquest diumenge per la senyora Lola Gispert al diari Món Terrassa, voldríem sumar-nos a la seva denúncia i parlar també del germà bessó del carrer Galileu, el carrer Arquímedes.

En efecte, des de la peatonalització de la Rambla, ara ja fa uns 15 anys, el carrer Arquímedes s’ha convertit en la via principal d’entrada sud-nord de la ciutat i suporta un trànsit super intensiu pràcticament a totes hores. A això cal sumar-hi una profunda degradació tant del paviment del carrer com de les voreres: un està ple de forats i malferm que, juntament amb la gimcana d’anar canviant de costat de carrer per esquivar els cotxes aparcats, no fan sinó augmentar el soroll del trànsit. Les altres mal mantingudes, irregulars, estretes, senes arbres, plenes d’obstacles i amb un nivell de brutícia absolutament intolerable que fan que només els que hi hem de transitar per força per arribar a casa nostra ens atrevim a fer-ho. Galileu i Arquímedes són els grans oblidats del nostre Ajuntament, que no només els hi nega una reforma com estem veient en altres carrers del centre, sinó que tolera que siguin vies d’altíssima intensitat de trànsit, que no han fet altre cosa que degradar-se amb el pas del temps.

Quin és el pla de l’Ajuntament? Que pretén fer amb aquests dos carrers? Han pensat en limitar-hi el seu accés per evitar que siguin la via de comunicació principal sud-nord i, com a mínim, convertir-los en carrers semipeatonals amb amples voreres i trànsit pacificat, o tal com han fet en altres carrers del centre, fins i tot en vials d’accés restringit només pels veïns? Els veïns d’aquests carrers, pel que es veu, hem de continuar suportant un nivell de contaminació mediambiental i acústica intolerable i ens agradaria saber perquè l’Ajuntament ens té oblidats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa