MónTerrassa
El futur equipament cívic a la Saifa Keller ja té projecte arquitectònic

El futur equipament cívic ubicat al solar de l’antiga fàbrica Saifa Keller ja té projecte arquitectònic. Aquest dimarts la regidora del Districte 3, Mònica Polo, va ser l’encarregada de donar a conèixer el projecte guanyador del concurs d’idees que es va iniciar el setembre de l’any passat. En total, s’hi ha presentat 12 propostes, i el projecte “Àgora Bioclimàtica” de l’estudi 08014 Arquitectura ha estat la més puntuada segons la valoració del jurat.

Durant un mes, el vestíbul del centre cívic Alcalde Morera, a la plaça del barri, acollirà una exposició oberta a la ciutadania amb tots els detalls del projecte guanyador. 

Quatre plantes, eficiència energètica i espai verd

L’equipament de Can Palet està previst que sigui “singular, modern” i es planteja com un edifici de fins a quatre plantes, en el qual s’hi podria encabir diversos usos. S’ha valorat especialment, amb una puntuació de 40 punts, que el projecte contemplés la màxima eficiència energètica i cicle de vida dels materials, seguit amb 30 punts, per la qualitat arquitectònica i urbanística de la proposta. El document presentat per 08014 Arquitectura ha obtingut una puntuació global de 91,50 sobre 100.

En la resolució del jurat s’ha valorat especialment que “Àgora bioclimàtica” ha presentat el nou edifici “amb un encaix urbà, on situa el projecte en una cruïlla de teixits urbans i reconeix a ponent, una ciutat densa de gra menut i a llevant, un teixit discontinu”. Ha agradat la proposta d’un edifici de 4 plantes annexat al mur de contenció amb una alçada similar als edilicis del carrer de Ter.

Un dels aspectes que més ha valorat el jurat és com s’implanta l’equipament en el solar, considerant l’espai buit com una peça més del programari. Aquest fet comporta entendre “els equipaments públics com a peces permeables i llocs de reunió més enllà d’ocupar sales polivalents i fer formacions”. A més a més, “el buit també es justifica des del punt de vista energètic, tal i com argumenten en
l’estratègia volumètrica”.

L’aposta per bio climatitzar el pati i la resta d’espais comuns de l’edifici ha estat premiada per la seva eficiència energètica. Hi haurà grans ventiladors al sostre o la instal·lació de panells fotovoltaics flexibles a la coberta. Aposten per emprar sistemes constructius amb un grau elevat d’industrialització, coordinats entre ells i de fàcil assemblatge. I també donar continuïtat a les zones verdes properes a l’emplaçament per tal de disminuir l’efecte illa de calor i i fomentar la biodiversitat.

La inversió necessària per a desenvolupar el projecte és de 4,8 milions d’euros.

Disseny guanyador de l’equipament cívic Saifa Keller

Projecte arquitectònic guanyador del futur equipament cívic a la Saifa Keller | 08014 Arquitectura
Projecte arquitectònic guanyador del futur equipament cívic a la Saifa Keller | 08014 Arquitectura
Projecte arquitectònic guanyador del futur equipament cívic a la Saifa Keller | 08014 Arquitectura

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa