MónTerrassa
El futur del Parc de la República es coneixerà aquest dissabte
  • CA
Zona de joc del parc de la República | Ramon Navarro

Els terrassencs i terrassenques podran conèixer demà dissabte la proposta

guanyadora del concurs d’idees per ampliar el parc de la República, que marca les línies bàsiques previstes per a la redacció de l’avantprojecte. Serà en una jornada participativa, que tindrà a lloc a Sant Pere Nord, amb l’objectiu de divulgar el projecte i recollir les aportacions de la ciutadania. La intenció de l’Ajuntament és fer del nou Parc de la República un gran projecte de ciutat, motiu pel qual s’organitzaran activitats per donar a conèixer les seves característiques principals a tota la ciutadania.

Des de les 11 h i fins a les 14 h de dissabte, s’instal·laran a la vorera de la Rambla de Francesc Macià, amb la plaça del Primer de Maig, unes carpes on hi haurà els panells informatius que mostraran els plànols del futur parc i on els terrassencs i terrassenques podran respondre a un qüestionari sobre aquest espai. També es mostrarà un altre panell, on els participants podran plasmar els records que tinguin d’aquest terreny, i un mapa de Terrassa per marcar des de quin punt de la ciutat es desplaçarien per visitar el futur parc de la República. L’equip de dinamitzadors que dirigirà les activitats convidarà a tots aquells que s’interessin pel projecte a participar en les sessions de treball que se celebraran a la tarda al Centre Cívic President Macià (rambla de Francesc Macià, 189 ).

Sessions de treball

Totes aquestes sessions tractaran sobre els temes que vertebren la proposta de l’equip redactor, realitzada per l’estudi Feu’Godoy Arquitectura, centrada en recuperar la identitat del passat mantenint una vocació de servei, ja que l’espai reunirà equipaments esportius, educatius, assistencials i socioculturals. La voluntat és que sigui un parc per gaudir i conviure, amb projecció de ciutat, accessible per a tothom i amb valor paisatgístic, rural i de gestió de l’aigua.

Així, de 16.30 h a 17 h, els assistents podran conèixer, de la mà dels autors, els trets principals de la proposta i, de 16.30 h a 19.30 h, se celebraran els grups de treball sobre els diferents temes, d’acord amb els interessos dels participants i les necessitats del projecte. Tanmateix, s’habilitarà un espai infantil, per a nens i nenes de 3 a 12 anys, per facilitar la participació de les famílies en aquestes sessions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa