MónTerrassa
Funerària projecta una nova ossera per al Cementiri municipal

Funerària de Terrassa està treballant en el projecte d’una nova ossera pel Cementiri Municipal. L’actual ossera s’acosta al límit de la seva capacitat i es fa necessari fer- ne una de nova on destinar les restes cadavèriques de les exhumacions, tal com estableix la normativa. L’empresa municipal preveu licitar i executar les obres durant el 2019. L’actual ossera data del 1996 i té una capacitat de 200 m3. La nova, que es construirà a tocar de l’actual, en tindrà uns 360, és a dir gairebé el doble.

Les seves característiques seran semblants a l’actual, incorporant passeres interiors per facilitar la feina dels operaris. La coberta inclourà una zona enjardinada amb obertures tapades amb pedra natural, des d’on s’acabarà d’omplir l’ossera quan des de les passeres interiors no sigui possible. Mentre avança la redacció del projecte d’execució, ja està enllestit el projecte de rehabilitació del Temple Multiconfessional i les obres es duran a terme aquest mateix any. En els últims mesos s’han detectat petites filtracions d’aigua de pluja a la coberta i als murs, i per això es fa necessària una intervenció de reparació, repintat i impermeabilització.

Manteniment dels blocs de nínxols

Les obres del Temple Multiconfessional es licitaran en els propers dies, juntament amb la rehabilitació de 17 blocs de nínxols. Aquesta actuació forma part de tot un seguit d’intervencions adreçades a garantir el bon estat de conservació dels blocs de nínxols d’una planta, els més antics del Cementiri. Aquests treballs van començar el 2014 amb la rehabilitació de dos blocs.

El 2015 es va treballar en tres blocs més. El 2016, arran d’un estudi global, es va elaborar un pla d’intervenció general. Amb les actuacions programades fins el 2019, s’hauran rehabilitat 49 dels 53 blocs de nínxols d’una planta, amb una inversió total de prop de 800.000 euros. Resten per programar quatre blocs pendents d’un estudi especial que, malgrat no tenir cap desperfecte estructural, presenten, en alguns casos, un envelliment pronunciat que pot dificultar les inhumacions.

Els 17 blocs que es rehabilitaran enguany, que sumen 5.997 nínxols, s’afegiran als 16 blocs (6.788 nínxols) rehabilitats fins ara. Pel 2019 s’han programat 16 blocs més. Amb aquesta actuació, la voluntat de Funerària de Terrassa és garantir el manteniment constant de l’estat de les sepultures. La iniciativa de rehabilitació es complementa amb altres actuacions de manteniment i millora dels blocs de nínxols que s’han dut a terme durant els últims anys, com el reforç de les cobertes i l’ampliació de les voreres.

A banda del projecte de rehabilitació dels blocs de nínxols, Funerària manté la seva aposta pel manteniment i millora del complex funerari, que els darrers anys ha comportat, entre altres actuacions, la pavimentació i arranjament dels vials del cementiri, millores al Temple Multiconfessional (so, climatització, pintura, pantalles), millores de l’oficina d’atenció al visitant, ampliació de l’oferta de columbaris, nous vehicles elèctrics i la nova oficina del carrer de Topete.

Nou comentari

Comparteix