MónTerrassa
Funerària de Terrassa invertirà més d’un milió d’euros el 2017
El complex funerari de Terrassa afrontarà canvis i remodelacions en els propers mesos | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Funerària de Terrassa té previst invertir més d’un milió d’euros en el complex funerari al llarg de l’any que ve. Entre les inversions que està previst posar en marxa durant els pròxims mesos, destaca la renovació de dos dels tres forns crematoris, la rehabilitació d’espais per incrementar l’oferta de columbaris i la continuació del procés de renovació de la flota de vehicles.

La incineració de difunts és una opció cada vegada més estesa dins la ciutat de Terrassa i el seu entorn. L’any passat, la meitat dels difunts de Terrassa van ser incinerats, aproximadament 1.000. Amb l’objectiu de millorar el servei de cremació, el complex funerari de Terrassa es prepara per entomar una important inversió en els pròxims mesos. El canvi de dos dels tres forns crematoris, juntament amb una nova instal·lació d’un sistema doble de filtres, permetrà reduir el temps de cremació a la meitat. A més, les famílies disposaran d’un espai més confortable per acomiadar els seus difunts. Amb els nous sistemes de filtratge, l’emissió de gasos a l’aire serà pràcticament inexistent, preservant l’entorn i el medi ambient.

Així mateix, Funerària de Terrassa té previst ampliar les alternatives de dipòsit i abocament de cendres en el Cementiri municipal. A banda de les cinc propostes que existeixen actualment, s’ampliarà el nombre de columbaris amb altres tres zones noves. Es preveu que les obres es posin en marxa durant els pròxims mesos.

Renovació de la flota de vehicles

L’any 2015 es va iniciar un projecte de renovació de la flota de vehicles funeraris per d’altres vehicles més respectuosos amb el medi ambient. Tres van ser els vehicles que es van adquirir el 2015 -dos híbrids i un elèctric-, i abans de finalitzar el 2016 hi ha la previsió d’incorporar dos nous vehicles fúnebres elèctrics, que es posaran a disposició de les famílies en els funerals que es facin dins del complex funerari (substituiran els actuals vehicles elèctrics que tiren de carrosses) i en els funerals que es fan en les esglésies de la ciutat. Els nous vehicles, a diferència dels actuals, sumaran la funció de vehicles funeraris en serveis de trasllat dins de la província de Barcelona. Per tal de completar les actuacions relatives a vehicles elèctrics, s’ha treballat per a la instal·lació d’un subministrador d’energia elèctrica (carregador) que s’ha localitzat a la zona pàrquing davant del Tanatori municipal.

A tot això cal sumar les millores que s’han implementat al complex funerari durant els últims mesos, com ara el nou paviment de les principals vies del cementiri, com el passadís central que comunica l’entrada amb el temple multiconfessional. Igualment, Funerària continua el pla de rehabilitació dels blocs. La previsió és que l’actuació afecti a més de 650 nínxols. Durant el 2016 s’ha fet un estudi per prioritzar les actuacions segons l’estat dels blocs, i d’acord amb les conclusions de l’estudi, ja s’ha procedit a la rehabilitació de les façanes i voreres dels blocs 103 i 130. Aquest any, també s’ha dut a terme la millora del sistema de climatització de tots els edificis del complex. Amb aquesta actuació, es millora la confortabilitat de les famílies i també dels treballadors.

Funerària ha renovat recentment la flota de vehicles | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Millora de l’accessibilitat

D’altra banda, Funerària de Terrassa manté la seva aposta per fer del complex funerari un lloc més accessible per a tothom. Des d’aquest mes d’octubre, l’empresa municipal ofereix la possibilitat de complementar les cerimònies de comiat de difunts amb un servei d’interpretació en la llengua de signes. Seguint aquesta línia, que treballa per a la integració de col·lectius amb diversitats sensorials i dóna continuïtat a les actuacions d’optimització de l’accessibilitat iniciades amb les millores per a persones amb mobilitat reduïda, Funerària estrena un nou sistema de so per millorar l’audició de les persones usuàries d’audiòfons durant les cerimònies al temple multiconfessional (bucle magnètic). L’objectiu d’aquestes iniciatives és potenciar l’accessibilitat, eliminant barreres de comunicació i millorant la integració dels diferents col·lectius.

Nou comentari

Comparteix