MónTerrassa
Francesc Mauri rep el Premi BiTer 2022 per defensar la mobilitat sostenible
  • CA

L’Associació BiciTerrassa Club (BiTer) ha concedit el seu premi anual “Premi BiTer 2022” al meteoròleg Francesc Mauri. El premi vol reconéixer la seva tasca de divulgació en la defensa del medi ambient i la mobilitat sostenible. La presidenta de BiTer, Ariadna Garriga, ha destacat “la importància que les persones que es troben a primera fila de l’esfera mediàtica contribueixin a fer pedagogia per a aquest tan necessari canvi d’hàbits en la mobilitat per unes ciutats més amables”.

L’acte d’entrega ha tingut lloc a la plaça Nova de Terrassa, després de la Pedalada popular que s’ha celebrat en el marc de la Setmana Europa de la Mobilitat. Segons l’Associació, hi van participar aproximadament unes 300 persones.

El Premi BiTer, un reconeixement a la promoció de la mobilitat sostenible

L’Associació BiciTerrassa Club (BiTer) va proposar fa dos anys, el 2020, posar en marxa la concessió del Premi BiTer, un reconeixement anual a la tasca de persones i entitats a favor de la promoció de la bicicleta com a mitjà de transport i en la defensa de la mobilitat sostenible. Els dos premis anteriors van recaure a Francesc Suárez Fernández, l’any 2020; i a la Policia Municipal de Terrassa, l’any 2021. Aquest tercer, ha estat el torn de Francesc Mauri.

Suárez és el fundador del Col·lectiu d’Usuaris de la Bici ‘Sense Presses’ l’any 1991 i impulsor de nombroses iniciatives per promoure l’ús urbà i quotidià de la bicicleta a Terrassa durant els anys 90. Per altra banda, la segona edició del lliurament del premi va ser per la Policia Municipal per la seva “constant col·laboració en promoure la bicicleta com a mitjà de transport, com ara el circuit d’educació viària, la formació de Guies Ciclistes, el protocol d’assetjament a ciclistes, la nova ordenança de mobilitat i l’acompanyament a totes les pedalades populars”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa